作者: 一叶一菩提

匈语翻译: 永远的诺亚方舟

图片: Financial Times

Amikor találkozik egy szomszéddal, aki folyton kiabál a háza előtt, az akadályozhatja meg, hogy megmutassa hozzáállását, egyesüljön egyként, összezsugorodjon és elmeneküljön, csak egy hüvelykre készteti, és további károkat okoz Önnek. a kívülállók közül csak a téves azonosítását adja meg, ami a jogi szempontokat illeti, nem szólva hallgatólagos beleegyezést jelent. Ezért a világnak régóta fennálló hegemón hatalma van a CCP felett, ennek ismeretében és tapasztalatával ideje visszavágni és válaszolni.

A stratégiai kétértelműségtől a stratégiai egyértelműségig

Az Egyesült Államok számára a CCP elleni hosszú távú megnyugtatási stratégia hibának bizonyult. Ez csak az Egyesült Államoknak árt és a világ javát szolgálja. Összességében az Egyesült Államok egyoldalúan megváltoztatja a regionális profilt, és könnyen Tajvan CCP-országgá válik ennek elérése érdekében. A cél előtt kitűzött ambíciók egyike ilyen fenyegetés megjelenhet a következő 10, vagy akár 6 évben.

Február 18-án az Egyesült Államok, Japán, Ausztrália és India külügyminiszterei konferenciahívást tartottak. A találkozó után Antony Blinken amerikai külügyminiszter a Twitteren keresztül elmondta: „Várom, hogy elmélyítsük együttműködésünket az éghajlatváltozás és az új koronavírus terén, támogatva az ASEAN központi helyzetét, és előmozdítva a szabad és nyitott Indiai-csendes-óceáni térség jövőképét. “

Az amerikai külügyminisztérium által kiadott ülési nyilatkozat így hangzik: “Az Egyesült Államok, Japán, Ausztrália és India miniszterei négyoldalú együttműködést tárgyaltak a CCP kommunista vírus és az éghajlatváltozás elhárításában és helyreállításában, és ígéretet tettek ezek közös kezelésére. globális kihívások. Megvitatták a vírus elleni küzdelmet is. Dezinformáció, a terrorizmus elleni küzdelem, a tengerbiztonság, a mianmari demokratikusan megválasztott kormány helyreállításának sürgőssége és a tágabb régió demokratikus ellenálló képességének megerősítésének prioritása. A résztvevők megerősítették az ASEAN központi szerepének kölcsönös támogatását Megerősítették elkötelezettségüket, hogy évente legalább egyszer miniszteri szintű négymegbeszéléseket tartanak, és rendszeres magas szintű és munkaszintű megbeszéléseket tartanak az együttműködés megerősítése, valamint a szabadság és nyitottság előmozdítása érdekében az indo-csendes-óceáni térségben, ideértve a a hajózás szabadsága és a területi integritás. “

A japán külügyminisztérium sajtóközleményében megemlítette, hogy “Motegi miniszter komoly aggodalmának adott hangot a kínai tengerészeti rendőrségi törvény miatt. A négy ország miniszterei megállapodtak abban, hogy határozottan ellenzik minden kísérletet, hogy egyoldalúan erőszakot alkalmazzanak a status quo megváltoztatására Kelet-kínai-tenger és a Dél-kínai-tenger. “A négy ország miniszterei egyetértettek abban, hogy Japán, az Egyesült Államok, Ausztrália és India szilárdan elkötelezettek a szabadságon és a nyitottságon alapuló nemzetközi rend megerősítése mellett, és szerepük egyre fontosabbá válik.”

A megvitatott témák a CCP vírusjárványától kezdve a regionális biztonságig terjedtek. Leginkább a CCP gonosz szomszédja által létrehozott globális problémákra, a velük való szembesülésre és azokkal való bánásmódra vonatkoztak. Ez azt jelenti, hogy az egész világ már nem kijátszó, hanem egyenes labda konfrontáció.

Tajvan felfogása és cselekedetei

Shi Shunwen vezérőrnagy, a Nemzetvédelmi Minisztérium szóvivője elmondta, hogy a CCP soha nem mondott le az erőszak használatáról a Tajvannal való kérdések megoldása érdekében. A tajvani katonaság a meglévő alapon továbbra is erősíti a harci készültséget, hogy növelje harcát képességeket, és sorolja fel az Egyesült Államok által felvetett releváns tartalmat az ellenség lehetséges cselekedeteiként.

Guo Wengui említette először, hogy Hongkong és Tajvan az első és a második ajtó a demokrácia védelmére és a kommunizmus Szüntesse meg. Nyilvánvalóan fontossága, hogy Hongkong olyan, mint egy varázslatos tükör, amely a CCP hamis, gonosz és csúfságát terjeszti a nap alatt, lehetővé téve a világ számára, hogy felismerje a CCP gonosz természetét. Tajvan pedig olyan, mint az elsüllyedhetetlen repülőgép-hordozó, amelyet MacArthur tábornok mondott , Ha CCP átlépik a demokrácia és a szabadság kordonját, az egész világ veszélybe kerül.

原文:


发布: 法国巴黎七星编辑组