翻译/简评: 斩草要除根意大利罗马达芬奇农场

匈语翻译: 永远的诺亚方舟

图片: The Logical Indian

Indiában az új koronavírussal fertőzöttek száma naponta meghaladja a 350 ezret. Újdelhiben még a gyerekek is mentek segíteni a holttest megégetésében. A kórházban nincs ágy, és kevés az oxigén. – Úgy halsz meg a vízben, mint egy hal.

Chennai – Ebben a halottak városában hamv és füst lebeg a nyomornegyedekben, és a holt test csípős szaga megpecsételi Sampath sorsát. Még csak 12 éves, és az új Delhiben található Paschim Puri krematórium mellett él. A krematórium egy hete van nyitva, és éjszaka is nyitva tart, naponta több mint 200 holttestet égetnek el.

Újdelhiben minden nap meghaladja a 350-et az új koronavírus okozta hivatalos halálesetek száma. De egyértelmű, hogy van még más is. Indiában a haláleseteknek csak a negyedét igazolja orvos. A Michigani Egyetem biostatisztikai kutatása szerint a fertőzési arány meghaladja a hivatalos adatok 11-szeresét, az elhunytak száma pedig a hivatalos adatok 2-5-szerese. Ezek azonban csak a fővárosi krematóriumok adatai.

Az egyik legszerencsétlenebb hely Shaheed Bhagat Singh nyomornegyede, ahol Sampath 1500 más emberrel lakik 900 kunyhóban. Egy hétig egyre rosszabbá vált a helyzet. A 35 éves Kakoli Devi elmondta: “Most alszunk és felébredünk az égő tetemek csípős szagával. A halál bűze behatol bőrünk pórusaiba.

Az itteni blokád május 3-ig tart. “Néha csak vizet iszunk, de néha egy civil szervezet hoz nekünk ételt.” David bepakolta a poggyászunkat: “Béreltünk egy teherautót, és visszamegyünk Mahalan Jagans északi falujába. Legalábbis ott nem fogunk ilyenfajta állandó halálérzeted van. “

Egy másik özvegy félt a költöztetéstől: “Három gyermekemmel egész nap félelemmel voltunk bezárva a házba, és még a ventilátort sem tudtuk bekapcsolni, mert féltünk, hogy a ventilátor elviszi a levegőt.”

Új-Delhiben, az új fertőzési nyilvántartások súlyos terhe alatt (hivatalosan több mint 350 000 naponta) ez a rekord több mint egy hét. Új-Delhiben senki sem gondolta volna, hogy ilyen jelenetet lát. Öt, tizenöt és huszonöt éves embereket hamvasztottak el. Az ifjú házasokat elhamvasztották.

Miután az emberek kétségbeesetten találtak helyet a kórházban, sorban kell várniuk az intenzív ellátáshoz vagy az oxigénpalackok feltöltéséhez. Az elhunyt rokonok számára a holttest megégetéséhez is sorban kell várniuk. A test mozdulatlanul ott volt, fehér lepelbe burkolózva. A fehér lepel kötelekkel több hurokba volt kötve, és egy sor narancssárga körömvirág borította.

Shivangi a Negombod Krematóriumban várta, hogy megégesse nagyapja holttestét. Azt mondta: “Nem élhet többé Újdelhiben, nem is halhat meg békésen Újdelhiben.” Egy nővér azt mondta, hogy az emberek mind kórházban vannak. oxigént találni. Körülötte 70 alkalmazott dolgozik 12 órás műszakban, kirakják a holttesteket a mentőktől, rönköket raknak, égetnek és tisztítanak. “Nem tudom, hogy a kormány elaludt-e.” A fa égett és recsegett, és vastag füst jött ki a tetőről. “Nagyon depressziós vagyok. A kormány valóban kudarcot vallott.” : “Nem hiszem el, hogy Új-Delhiben, India fővárosában vagyunk. Itt nincs oxigén. Meghalunk, mint az állatok. Még fa sincs, amely elhamvasztaná őket.”

Vikas elmondta, hogy vasárnap érkezett a ghaziabadi krematóriumba. “Mindenhol holttestek vannak. Megkérdeztem tőlük, hogy fel tudják-e hamvasztani a rokonaimat, és azt mondták, hogy jöjjek vissza holnap!” Néhány embernek 20-szoros viteldíjat kellett felszámítania a holttest hamvasztására, és akik nem engedhették meg maguknak, azok elbomlanak. a holttestet.Tedd a tűzbe. – Még azt is kérték, hogy hozzunk saját fát – panaszolta Rohit Singh.

Az egyik sarokban egy férj sírt a maszkja alatt. 20 kórházban járt, de egyikben sem volt oxigén. “Ha van, akkor a feleségem meggyógyul. Egy állami kórházba küldtek minket, mert kifogytunk a pénzből. Azt mondták, hogy azokat az embereket nem engedik be, akiket még nem teszteltek és nem fertőzött meg az új korona vírussal. Nem léphet be, orvoshoz fordultam, ezért meghaltam. Öt órát vártam, amíg elhamvasztják. Ugyanakkor a személyzet kimerült volt, és a hozzátartozókat kérték, hogy segítsenek a fa és a holttest mozgatásában, míg a többiek otthon maradt és videohívásokat folytatott.  Aggódnak a vírus miatt, és félnek a temetéstől.

Mindenki kimerült, az orvos is. Dr. Tarqeem Haider, a Pantamed Kórházból azt mondta: “Minden éjszaka álmatlan éjszakák vagyunk, és néha sírok, mert nem tudunk mindenkit megmenteni, ezért sokan meghalnak a kórház előtti parkolókban.”

Újdelhiben szinte mindenkinek több barátja vagy rokona van, aki meghalt a COVID-19-ben. A vírus szörnyetegként emészti fel az emberek életét. Egy nő elmondta, hogy miután testvérét két kórházból elfordították, megállapította, hogy oxigéntartálya kimerült és nincs ellátás, ő maga a harmadik klinika parkolójában várakozik. – Zihált, mint egy hal, és belehalt a vízbe.

Rövid megjegyzés:

Az indiai Újdelhiben ma ugyanaz a helyzet, mint tavaly Wuhanban. Köszönetet kell mondani, hogy Indiának van legalább egy külső hálózata, amely lehetővé teszi az egész világ számára, hogy megértse a vírus szörnyű és burjánzó terjedését. Wuhanban egy évvel ezelőtt a CCP blokkolta a média híreket és elnyomta a megszólalási kísérleteket, és az emberek nem tudták, mi történt Wuhanban és a CCP egészében. Hány jelenet volt pontosan ugyanaz, mint most Indiában? Hány emberi tragédia történt és történik most. Hasonlóképpen senki sem akadályozhatja meg abban, hogy továbbra is megtörténjen. Rendkívül mérgesnek érzem magam, a gonosz CCP, ez a számtalan bűncselekmény meghaladja a törvény határait!

Ez a cikk csak a fordító személyes nézeteit képviseli.

原文:


发布: 法国巴黎七编辑组