A heves Nyitóbeszédet után az USA és Kína közötti magas szintű tárgyalások lezárultak

By 洛杉矶天使农场 – 烟波浩淼

匈语翻译: 永远的诺亚方舟

图片: AFP

Anchorge, Alaska (Reuters) Biden adminisztrációjának kezdeteiben, miután egy drámai nyitóbeszéd feltárta a világ két legnagyobb gazdasága közötti feszültség mélységét, az amerikai és kínai magas rangú tisztviselők az alaszkai tárgyalások március 19-én értek véget.

Az anchorage-i tárgyalások előtt az amerikai tisztviselők szövetséges országokat, Japánt és Dél-Koreát látogatták meg. Washington fellépéseinek sora azt mutatta, hogy kemény vonalat követett. A CCP egyenesen figyelmeztette az Egyesült Államokat add fel a kompromisszum illúzióját.

A csütörtöki heves nyitóbeszéd után, amikor Blinken amerikai külügyminiszter arról beszélt, hogy a CCP kihívást jelent a szabályokon alapuló nemzetközi rend iránt, Yang Jiechi, a CCP magas rangú diplomata beszédet mondott: bírálta az Egyesült Államok demokráciáját, külföldi és kereskedelempolitikák.

Ezeket a vádakat a kamera előt. de egy magas rangú amerikai kormánytisztviselő azt mondta újságíróknak, hogy amint a média elhagyta a konferenciatermet, a két fél “azonnal beszélni kezdett az üzletről”.  és érdemi, komoly és közvetlen párbeszédet folytatott . 

Brinken és Yang Jiechi, a Fehér Ház nemzetbiztonsági tanácsadója, Jack Sullivan és Wang Yi államtanácsos a tervek szerint utolsó ülését Anchorage-ban tartják 9 óra körül (GMT 17 óra).

Bár Biden elnök Kína-politikájának nagy része még mindig kialakítás alatt áll, beleértve azt is, hogy miként kell kezelni a volt Trump elnök által a kínai árukra kivetett tarifákat, igazgatása eddig nagyobb hangsúlyt helyezett a demokratikus értékekre és az emberi jogok megsértésének vádjaira.

Arra a kérdésre, hogy mi volt az előző napi találkozó a Fehér Házban péntek reggel, Biden azt mondta újságíróknak: “Nagyon büszke vagyok az államtitkárra.” Ez változás Trump “America First” stratégiájához képest.

Az elmúlt hetekben a magas rangú republikánus vezetők kifejezték jóváhagyásukat Biden demokrata erőfeszítései iránt, hogy újjáélessék az Egyesült Államok szövetségeseivel fenntartott kapcsolatokat CCP szembenézése érdekében.

Biden részben fogadást tett a Kínai Kommunista Pártra az Egyesült Államok belföldi versenyképességének helyreállításában. A tárgyalások első napján heves konfrontációval szembesülve több magas rangú republikánus támogatta a Biden-kormányt, és együttműködésük döntő fontosságú volt e tervek sikeréhez.

Ben Sasse republikánus szenátor nyilatkozatában kijelentette: “Sok politikai ellentétem van a Biden-adminisztrációval szemben, de minden amerikainak egyesülnie kell a Kínai Kommunista Párt zsarnokai ellen.”

A CCP közösségi médiája megjegyezte, hogy a CCP tisztviselői jó munkát végeztek Alaszkában, az Egyesült Államokban pedig hiányzik az őszinteség.

A washingtoni American Enterprise Institute-ban Zack Cooper, aki a Kínai Kommunista Pártot tanulmányozza, azt mondta: “Az az érzésem, hogy a kormány teszteli a kérdést: Lehetséges-e valós eredményeket elérni ezekből a beszélgetésekből.”

Dean Cheng, a konzervatív Örökség Alapítvány elmondta, hogy a Kínai Kommunista Párt globális befolyása odáig nőtt, hogy nyíltan kigúnyolhatja az amerikai rendszert.

Cheng azt mondta: “Kínai szempontból ez egy jövőkép:” Szükséged van rám, nekem nincs szükségem rád “.

A CCP pénteken bíróság elé állított egy kanadai állampolgárt, amely ügy Washington és a CCP közötti szélesebb diplomáciai vitát vonta maga után.

Két ember, aki látta az utasítás értesítését, kijelentette, hogy a CCP katonaság megtiltotta a Tesla járművek belépését lakóterületükre azzal az indokkal, hogy a járművekre szerelt kamerák biztonsági veszélyt jelentenek.

原文:


发布: 法国巴黎七星编辑组

0
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments

喜马拉雅巴黎七星农场

欢迎战友加入我們: Discord 群: discord.gg/mM4pXyJJAx 電報群: t.me/parissevenstars t.me/himalayaparis Mar. 21