A demokrácia aktivistái elítélik az ujgur nők elleni pekingi atrocitások elítélését!

英文翻译: Mike Li 校对: TrueSky
编辑: Antsee-GTV

匈语翻译: 永远的诺亚方舟

图片: AP

A kínai kommunista párt hszincsiang régiójában élő ujgur nők szexuális erőszakot szenvedtek. A totalitárius országok továbbra is súlyosan elnyomják ezt az etnikai csoportot Az “India Express” március 7-i hírjelentése szerint:

Washington: A nemzetközi nőnap alkalmából a világ minden tájáról érkező nőaktivisták és a világ minden tájáról érkező feminista szövetségesek felszólították a nemzetközi nőszervezeteket, hogy szólaljanak fel a kínai kommunista kormány ujgur nők elnyomása ellen.

A brit médiában nemrégiben megjelent beszámolók szerint a kínai kommunista párt hszincsiang régiójában élő ujgur nőket szexuálisan bántalmazták, az autokratikus állam továbbra is súlyosan üldözi ezt az etnikumot.

A külföldre menekült ujgur női aktivisták múlt szombati nyílt levelükben azt mondták, hogy a hszincsiangi ujgur nők han férfiakat kénytelenek feleségül venni. Noha szüleik még életben vannak, az anyát el kell különíteni a gyermektől, és a gyermeket gyakran a Kínai Kommunista Párt állami fenntartású árvaházába helyezik.

E levél társ-aláírói: kazah túlélő Mizhegul-Turxun, ujgur túlélő Kirbinur-Sidik, üzbég túlélő Sayragul-Shotbay, kazah törzs túlélője Tursunai-Ziyawudun és mások.

A levél így hangzik: “A kormány bátorításával a CCP káderei ujgur családokba költöztek a” szülők terve szerint a család felügyeletére és felügyeletére. A legtöbb ujgur nő számára: férjüket koncentrációs táborokban vagy börtönökben tartják fogva. Itt ez megalázó környezetet teremt, ahol a nőket szexuálisan bántalmazzák. ”

A levél azt is kijelentette: (Kelet-Türkisztánban) a nők is mondanom , a hogy szándékos szexuális erőszakot szörnyű tapasztalatokat szenvedtek (Kelet-Türkisztán) koncentrációs táborban.

Ezen áldozatok vallomására válaszul “a kínai kormánytisztviselők agresszív kampányt indítottak ezek ellen a nők ellen, személyiségükkel szembeni személyes és nemi jellegű támadásokkal rágalmazva őket”.

“Az ujgur és a kazah nők hosszú ideje élen járnak ebben a válságban, személyes tapasztalataikkal ellátva a nemzetközi közösséget, és leleplezik a kínai kormány Kelet-Türkisztán népirtási politikáját.” A levél azt is kimondta: “Az egész nemzetközi közösségnek tapsolnia kell.” személyes tapasztalataik bátor nyilvánosságra hozataláért. “

Az aktivisták szerint minden nap megsértik az ujgur és türk nők legfontosabb jogait Kelet-Türkisztánban. A kínai kormány valóban ellenőrizte testüket, munkajogukat és családi életüket.

Az aktivista ezt írta: “Az ujgur és más Kelet-Türkisztán ​​nők által jelenleg tapasztalt atrocitásokkal szemben a világ minden tájáról származó nőkre van szükségünk, hogy kiálljanak velünk. A 2021-es nemzetközi nőnap alkalmából mi és a nők jogai az egész világon az izmus szövetségesei hangosan felszólítják a Nemzetközi Nőszervezetet, hogy szembeszálljon a CCP ujgur és Kelet-Türkisztán nőkkel való kegyetlen elnyomásával. “

Ugyanakkor a CCP nem volt hajlandó adatokat szolgáltatni a koncentrációs táborokban letartóztatottakról. Peking kezdetben tagadta a koncentrációs táborok létezését, de most azt állítja, hogy ezek a táborok átnevelési és karrierközpontok, és mindenki, már végzett.

Az ENSZ becslései szerint a Kínai Kommunista Párt Központi Kormányának az úgynevezett terrorizmusellenes kampányának részeként a hszincsiang menekülttáborokban őrizetbe vett 1 millió ember között az ujgurok alkotják a többséget.

Emellett Peking elutasította az ENSZ kérését, hogy független vizsgálatot folytasson Hszincsiang elszigetelési tervével kapcsolatban. Az újságírók és diplomaták csak a kínai kommunista kormány szigorú ellenőrzése alatt látogathatnak be koncentrációs táborokba, Nem lehet bejutni a koncentrációs táborokba.

Az Egyesült Államok Biden-kormánya kijelentette, hogy a CCP kormány az ujgurokkal való bánásmód népirtás, és Kanada és Hollandia is nemrég támogatta ezt az álláspontot. A CCP szankciókkal szembesül, például az Egyesült Államok megtiltja a gyapot és a paradicsom Xinjiangból történő vásárlását, és néhány nyugati törvényhozó bojkottra szólította fel Peking 2022-es téli olimpiájának megrendezését.

原文:


发布: 法国巴黎七星编辑组

0
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments

喜马拉雅巴黎七星农场

欢迎战友加入我們: Discord 群: discord.gg/mM4pXyJJAx 電報群: t.me/parissevenstars t.me/himalayaparis Mar. 09