A CCP katonai költségvetése meghaladja a 200 milliárd USD-t, a tényleges értéket lehet alábecsülni

撰稿: Gradient Boost   

匈语翻译: 永远的诺亚方舟

图片: AFP

A CCP nemzeti falán belül számos médiaértesülés szerint a CCP védelmi költségvetésének kiadásai 2021-ben 6,8% -kal növekednek 2020-ra, elérve mintegy 1355,3 milliárd jüant, ami 200 milliárd USD-nek felel meg. A CCP belső bejelentése a katonai kiadások új nyilvántartásáról a megosztott személyiség tüneteit mutatta: egyrészt a CCP katonai fejlődése védekező és nem jelent fenyegetést egyetlen ország számára sem, másrészt a katonai kiadásokról beszél Befektetés – Az, hogy növekszik a fegyverzet a világra, erőszakot jelent a saját befolyásának növelésére? Hogyan nevezheted nem fenyegetésnek?

A Sina.com adatai szerint 2016 és 2020 között a Kínai Kommunista Párt katonai kiadásainak növekedése 7,6%, 7%, 8,1%, 7,5% és 6,6% lesz. A katonai költségvetés növekedése 2021-ben valamivel magasabb lesz, mint hogy 2020-ban, ami 0,2%. Bár a növekedési ütem szempontjából a Kínai Kommunista Párt idei katonai kiadásainak növekedése lassuló tendenciát mutat, a növekedést tekintve azonban a Kínai Kommunista Párt katonai kiadásai folyamatos növekedést tartottak fenn 2012 óta. Alapvetően az éves növekedési ütem kb. 10 milliárd ,Kb.

A szerző úgy véli, hogy a katonai kiadások növekedési ütemének lassulásának egy másik pontja bizonyos kapcsolatban áll a Kínai Kommunista Párt gazdasági hátterével és a járványos helyzettel. A szerző által az interneten szerzett információk szerint a Kínai Kommunista Párt általános közkiadásai 2019 és 2021 között 8,1, 3,8 és 1,8% -kal nőttek, és a csökkenés nagyon nyilvánvaló. Ehhez képest a Kínai Kommunista Párt katonai kiadásainak növekedése továbbra is stabil szinten van, és hajlamosak ismét növekedni.

Az általános közkiadások nagy része az emberek megélhetésének és jólétének területéhez tartozik, például oktatáshoz, orvosi ellátáshoz, szociális biztonsághoz és foglalkoztatáshoz. A CCP nem a járvány és a kereskedelmi súrlódások miatti társadalmi és gazdasági nehézségekkel küzdő emberek megélhetésére összpontosított, hanem először biztosította a hadsereg stabil fejlődését, amely összhangban állt a Songun-politika ideológiai jellemzőivel.

Emellett a szerzőnek emlékeztetnie kell arra, hogy – mint sok kommentátor mondta – a Kínai Kommunista Párt által bejelentett nemzetvédelmi kiadásokat valójában alábecsülik. Pascal Abb német szakértő a Deutsche Welle-nek adott interjúban egyértelművé tette, hogy a Kínai Kommunista Párt katonai kiadásai nem tartalmazzák a fegyveres rendőri osztályt. A fegyveres rendőrség valójában a Központi Katonai Bizottság egyik osztálya, és 2018 után még a tengerészeti rendőrséget is csatolta.

Ez év február 1-jén hatályba lépett az új “tengerészeti rendőrségi törvény”, amely megerősítette, hogy a tengerészeti rendőrségnek joga van erőszakkal kiutasítani a törvény végrehajtása során, veszélyt jelentve a szomszédos országokra, például Japánra. Az összesített idő elérte a hat napot.

A CCP katonai-polgári integrációs politikája számos felsőoktatási intézmény számára számos kutatási létesítményt és katonai háttérrel rendelkező kísérleti intézményt tett lehetővé. Ezen osztályok költségvetései és kiadásai valószínűleg nem szerepelnek a honvédelmi és katonai körben, sőt Vegye fel az oktatási kiadások linkjére.

Az olvasóknak jobban oda kell figyelniük arra, hogy a CCP kiadásai a korlátlan hadviselés terén is hatalmas ismeretlenek, és fenyegetése és romboló képessége sokkal nagyobb, mint a haditechnika. A Kínai Kommunista Párt vírusának 2020-ban bekövetkezett nagymértékű kitörése bebizonyította ezt az érvet, és a vírus létrehozásának kutatási finanszírozása nyilvánvalóan nem lesz benne a nemzetvédelmi kiadásokban, Talán ironikusan besorolják az orvosi és az egészségügyi ellátás soraiba.

原文:


发布: 法国巴黎七星编辑组

0
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments

喜马拉雅巴黎七星农场

欢迎战友加入我們: Discord 群: discord.gg/mM4pXyJJAx 電報群: t.me/parissevenstars t.me/himalayaparis Mar. 08