A Biden-adminisztráció elutasítja a CCP felhívását a kapcsolatok javítására

By 银河  

匈语翻译: 永远的诺亚方舟

图片: AP

(Zerohedge) február 23-án megjegyezte, hogy a Trump-kormány hatalomra kerülése után az Egyesült Államok és Kína közötti kapcsolatok az elmúlt évtizedek legalacsonyabb pontján vannak. Amióta Biden átvette a hatalmat, a CCP szorgalmazza a két ország közötti kapcsolatok javítását, az Egyesült Államok pedig elutasította ezt a kérést.

Wang Yi, a kínai külügyminisztérium szóvivője hétfőn kijelentette: “Hajlandóak vagyunk őszintén kommunikálni az Egyesült Államokkal és párbeszédet folytatni a problémák megoldása érdekében.” Felszólította az Egyesült Államokat, hogy szüntesse meg a kereskedelmi korlátozásokat, és hagyja abba a beavatkozást a kínai kommunista belügyeibe. Az Egyesült Államok élesen reagált Wang Yi észrevételeire.

Ned Price, az Egyesült Államok Külügyminisztériumának szóvivője rámutatott, hogy a CCP követelései megmutatják a CCP következetes stílusát, hogy elkerülje ragadozó gazdasági magatartását, az átláthatóság hiányát, a nemzetközi megállapodások végrehajtásának elmulasztását és az egyetemes emberi jogi értékek elnyomását.

Eddig úgy tűnik, hogy a Biden-adminisztráció folytatta az előző Trump-kormányzat kemény hozzáállását a CCP-val szemben. Az amerikai hadihajók továbbra is gyakran látogatják a Dél-kínai-tengert, és továbbra is fennállnak a kereskedelmi korlátozások.Janet Yellen, az Egyesült Államok pénzügyminisztere szerint a CCP-termékek tarifái továbbra is fennállnak, legalábbis egyelőre.

A Pentagon Biden vezetésével értékeli az amerikai hadsereg ázsiai válaszát. Ez az értékelő jelentés felelős a kínai sólymokért, Ely Ratnerért (Ely Ratner), aki tavaly szeptemberben írt egy cikket, amelynek címe: “Trump gyenge a CCP-val, az amerikaiak fizetik az árat” (Trump Has Been Weak on China, and Americans Have Paid The Price) cikk. Ratnert Lloyd Austin védelmi miniszter tanácsadójának nevezték ki.

Biden elnök a G7 múlt heti online konferenciáján elmondott beszédében kijelentette, hogy az Egyesült Államoknak és szövetségeseinek fel kell készülniük a “hosszú távú stratégiai versenyre a Kínai Kommunista Párttal”. A NATO (NATO) arra is törekszik, hogy részt vegyen a csendes-óceáni térség műveleteiben, és stratégiai tervébe foglalja a CCP fenyegetését.

Jens Stoltenberg, a NATO főtitkára is felszólalt a G7-es online konferencián, mondván, hogy a “Kínai Kommunista Párt felemelkedése” a NATO számára “döntő kérdés”. Rámutatott, hogy a CCP az elsődleges feladat, amellyel a NATO-nak foglalkoznia kell. “Ezért a NATO-nak elmélyítenie kell a kapcsolatait olyan szoros partnerekkel, mint Ausztrália és Japán, és új kapcsolatokat kell kialakítania szerte a világon.”


发布: 法国巴黎七星编辑组

原文:

0
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments

喜马拉雅巴黎七星农场

欢迎战友加入我們: Discord 群: discord.gg/mM4pXyJJAx 電報群: t.me/parissevenstars t.me/himalayaparis Feb. 24