Az Egészségügyi Világszervezet vizsgálata a Wuhani Virológiai Intézettel kapcsolatban. Mi lehet eredmény?

翻译: Alton

匈牙利语: 永远的诺亚方舟

图片: Medical Xpress

A (WIO News) február 3-i jelentése szerint az Egészségügyi Világszervezet (WHO) által vezetett szakértői csoport a CCP COVID-19 eredetének vizsgálatára látogatott el szerdán a Kínai Kommunista Párt Wuhani Virológiai Intézetének laboratóriumába Az amerikai tisztviselők úgy vélik, hogy a laboratórium Ez lehet a járvány forrása.

A világ legveszélyesebb betegségeivel kapcsolatos kutatásokat végző Wuhani Virológiai Intézet vizsgálata lesz a leginkább aggasztó állomás a CCP Covid-19 járványának eredetével kapcsolatos vizsgálatban. Beleértve az adatgyűjtést, a vírus forrásának és terjedésének kivizsgálását.

Az AP News szerint Peter Daszak, a WHO csapatának tagja és egy amerikai zoológus elmondta: “Örömmel várjuk, hogy itt találkozhassunk az összes kulcsfigurával, és feltegyünk minden fontos kérdést.” 

Az újságírók követték a nyomozócsoportot a szigorúan őrzött kutatóközpontig, de az előző látogatásokhoz hasonlóan az újságírók is alig tudtak közvetlenül kapcsolatba lépni a nyomozócsoport tagjaival.  Eddig nem hoztak nyilvánosságra részleteket vitáikról és interjúikról.  Egyenruhában és egyszerű ruhában biztonsági őrök álltak őrt a létesítmény bejárati ajtaja előtt, de semmi nem utalt arra,  hogy a csapat tagjai védőruhát viseltek volna, amikor szerdán ellátogattak egy állatbetegség-kutató központba. Nem világos, hogy milyen védőfelszerelést viselnek a kutatóközpont belsejében. Körülbelül három órával később a csapat úgy távozott, hogy nem beszélt a várakozó riporterrel.

A napi sajtótájékoztatón Wang Wenbin, a kínai külügyminisztérium szóvivője elmondta, hogy a szakértők szerdán a Huazhong Agráregyetem szakértőivel is tárgyaltak. “Ki kell emelni, hogy a víruskövetés bonyolult tudományos kérdés, és elegendő kutatási teret kell biztosítanunk a szakértőknek.” – mondta Wang Wenbin. “Kína továbbra is nyílt, átlátható és felelősségteljes módon együttműködik a WHO-val a jövőbeli kockázatok jobb megelőzése érdekében, és hozzájárul az emberek életének és egészségének védelméhez minden országban.”

Két hét elszigeteltség után egy WHO vizsgálati csoport 10 ország állat-egészségügyi, virológiai, élelmiszer-biztonsági és epidemiológiai szakértőiből áll, Számos kórházat, kutatóintézetet és hagyományos friss piacot látogatott meg az elmúlt 6 nap első eseteivel kapcsolatban.  Látogatásuk előtt a két fél több hónapos tárgyalásokat folytatott, és a CCP igyekezett szigorú ellenőrzést fenntartani a járvány információinak és forráskutatásának felett.  Vannak, akik úgy gondolják, hogy ez megakadályozza, hogy Kína korai válaszában felmerülő hibákat hibáztassák.

A járvány kezdetén egyesek arra gondoltak, hogy a vírus véletlenül kiszivárgott egy wuhani biológiai biztonsági laboratóriumból.  Donald Trump akkori amerikai elnök és támogatói felfogták ezt a kétséget, és erősen gyanították, hogy a Kínai Kommunista Párt kiszivárogtatta a vírust.  A CCP határozottan tagadja ezt a lehetőséget, és szándékosan félrevezet mindenkit, azt állítva, hogy a vírus más országokból származhat, vagy akár a tengerentúlról is behozhatja Kínába a vírussal szennyezett fagyasztott tenger gyümölcseinek behozatalával. Ezt a nézetet a nemzetközi intézmények és tudósok teljesen elutasították.

Korábban a WHO bírálta kritikusait a CCP Covid-19 járvány eredetének kivizsgálása kapcsán, és kikérdezte azokat, akik állítása szerint jobban ismerik a helyzetet, és arra kérték őket, hogy nyújtsanak be meggyőző bizonyítékokat,  Az ENSZ ügynökségének sürgősségi ügyekért felelős igazgatója, Michael Ryan bírálta azokat, akik megtámadták a nyomozócsoportot, és kijelentette, hogy azoknak, akik állításuk szerint információval rendelkeznek a járvány kitörésének módjáról, ki kell kerülniük az árnyékból.

A WHO nyomozócsoportja súlyos politikai terhet visel.  2021. január közepéig előtt, a CCP Nem engedélyezte más nyomozócsoportok részvételét a nyomozásban.  És egy évvel később, amit a szakértők remélnek találni. Szintén probléma.   

Megjegyzés:

Ezúttal a WHO nyomozócsoportja Wuhanba ment, hogy kivizsgálja. A nagy valószínûség nem megfelelő. Mivel a tenger gyümölcsei piacát Lebontották, a laboratórium minden nyomot eltüntetett, és a vizsgálati adatokat is törölték. Miután a CCP elvégezte az összes leplező munkát, vonakodva engedte be a WHO-t, hogy vizsgálódjon.  A felmérés eredményeinek mindenkinek örülni kell, legfeljebb triviális kérdéseket érinteni. Mivel a kínai kommunista kormány mindent megtesz annak megakadályozása érdekében, és a WHO-nak kevés őszintesége van, mit láthat még a világ?

A WHO vizsgálati csoportjának egyik tagja, Peter Daszak (Peter Daszak) amerikai zoológus évek óta együttműködik Shi Zhenglivel. Már 2020 március 17-én Daszak és mások cikket tettek közzé a “Sars-CoV-2 near-end” -ről a “Nature” Science Journal- “Nature Medicine” “Origin” cikk mellékletében, ez a cikk hiteles cikk annak bizonyítása, hogy a CCP vírus nem a wuhani laboratóriumból származik.

Daszak legalább 15 éve együttműködik a Wuhan-vírussal, és az intézettel együttműködve több mint 20 cikket publikált, emellett a Wuhani Virológiai Intézetet is finanszírozta denevér-koronavírus-kutatáshoz. Ezért érdekkonfliktusa van a Wuhani Virológiai Intézettel, Teljesen alkalmatlan a WHO felmérésében való részvételre. Magát kell kivizsgálni. A WHO egyetért azzal, hogy az ilyen státusú emberek részt vehessenek a    részvételre felmérésében.  Reméli-e, hogy a vizsgálat bármit is felfedhet?

原文:

Disclaimer: This article only represents the author’s view. Gnews is not responsible for any legal risks.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments

澳喜农场欧洲部

欢迎战友加入我們: Discord 群: discord.gg/mM4pXyJJAx 電報群: t.me/parissevenstars t.me/himalayaparis Feb. 05, 2021