A CCP megvédte Hszincsiangot, a Twitter-fiókját letiltották

By G-Translators   翻译: 永远的诺亚方舟

图片: REUTERS

A Reuters Shanghai állomás szerint az amerikai közösségi média platform, a Twitter letiltotta az amerikai kínai nagykövetség számláját. Mivel a beszámoló a Twitteren védte a CCP politikáját a Hszincsiang ujgur muszlimokkal szemben, mondván, hogy cselekedetei nem jártak “népirtással”.  A CCP többször visszautasította a hszincsianiakkal való visszaélés állításait. Az ENSZ csapata közölte, hogy legalább egymillió ujgurot és más muszlimot tartanak fogvatartóban.  Koncentrációs táborba zárva.

 A washingtoni kínai nagykövetség 2019 júniusában csatlakozott a Twitterhez. Ebben a hónapban a kínai kommunista nagykövetség @ChineseEmbinUS beszámolója idézett egy tanulmányt, amelyet a hivatalos média China Daily jelentett, tweetelve, hogy az ujgur nők felszabadultak és már nem “termékenységi gépek”. Ezt a tweetet a Twitter most törölte. Január 9. óta a kínai nagykövetség fiókja nem tett közzé új tweetet.

Azelőtt, hogy a Twitter felfüggesztette a kínai nagykövetség számláját, a Trump-kormányzat megbízatása utolsó óráiban tartózkodott. Kínát Xinjiangban elkövetett népirtás elkövetésével vádolva ezt a döntést a beérkező Biden-kormány támogatta.

Noha a Twittert a CCP blokkolta, a CCP hivatalos médiája és diplomatái üdvözölték. Sokan hegemónián védték a CCP ezen a platformon elfoglalt álláspontját. Ezt “farkasháborús” diplomáciának nevezik.

A Twitter szóvivője csütörtökön azt mondta: „Tettünk lépéseket az Ön által említett tweetekkel kapcsolatban, amelyek megsértették az emberiségellenes politikánkat.  A tweet így hangzott: Megtiltjuk az emberek dehumanizálását vallás, kaszt, életkor, fogyatékosság, súlyos betegség, nemzetiség, faj vagy etnikai hovatartozás alapján.

Hua Chunying, a Kínai Kommunista Párt Külügyminisztériumának szóvivője egy csütörtöki rendszeres sajtótájékoztatón elmondta: “Hszincsiangról sok olyan jelentés és információ van, amely ellenzi a Kommunista Pártot.  Az igazság tisztázása a kínai nagykövetség feladata az Egyesült Államokban. Reméljük, hogy ebben a kérdésben nem fogadnak el kettős mércét. Reméljük, hogy meg tudják különböztetni, mi a helyes és mi a hamis ebben a kérdésben.”

Tavaly a Jamestown Foundation, egy washingtoni székhelyű agytröszt jelentette meg Adrian Zenz német kutató jelentését, amelyben Kínát vádolta meg kényszersterilizálás, kényszerű abortusz és kényszerített családtervezés ellen a muszlim kisebbségek ellen. . Kína kijelentette, hogy ezek az állítások alaptalanok és hamisak.

A Twitter nem először jár el a Kínai Kommunista Párttal kapcsolatos számlákon. Tavaly júniusban a vállalat több mint 170 000 fiókot törölett, azt állítva, hogy ezek a számlák Peking által támogatott befolyásolási műveletekhez kapcsolódtak, amelyek megtévesztés útján terjesztették a kínai kommunista kormány számára előnyös információkat.

Ezt megelőzően Donald Trump volt amerikai elnök 88 millió rajongóval ellátott számláját törölték azzal az indokkal, hogy támogatói ebben a hónapban megtámadták az amerikai kongresszust. A CCP optimista a Biden-adminisztrációval kapcsolatban, mondván, hogy “a jó angyalok legyőzhetik a gonosz erőket”.                

原文:

+1
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments

喜马拉雅巴黎七星农场

欢迎战友加入我们: https://discord.gg/mM4pXyJJAx Jan. 23