Pompeu: A nyílt Dél-kínai-tenger védelme és fenntartása

By GM126.      翻译: 永远的诺亚方舟

图片: Getty Image

2021. január 14-én, keleti idő szerint 11 óra 42 perckor az amerikai kínai nagykövetség hivatalos honlapja Michael R. Pompeo külügyminiszter cikkét publikálta “A szabad és nyitott Dél-kínai-tenger védelme és fenntartása” címmel.

A cikk kimondta, hogy az Egyesült Államoknak és minden törvénytisztelő országnak közös és nagy horderejű érdeke fűződik a szabad és nyitott Dél-kínai-tenger fenntartásához. Katonai és gazdasági erejüktől függetlenül minden országnak szabadon kell élnie a nemzetközi jog által garantált jogokkal és szabadságokkal, amint azt az 1982-es “Tengerjogi Egyezmény” is tükrözi, anélkül, hogy attól tartana, hogy kényszerítik őket.

 Ezután a cikk rámutatott az Egyesült Államok következő lépéseire:

Az egyik az, hogy az Egyesült Államok új lépéseket tett e jogok és szabadságok védelme érdekében. Az Egyesült Államok bevándorlási és állampolgársági törvényének 212. cikke a) pontja 3. alpontjának C. alpontja szerint az Egyesült Államok Külügyminisztériuma jelenleg a Kínai Népköztársaságban bizonyos személyekkel szemben vízumszankciókat alkalmaz. Ide tartoznak: állami tulajdonú vállalkozások vezetői, valamint a Kínai Kommunista Párt és a Kínai Népi Felszabadítási Hadsereg (PLA) haditengerészetének tisztviselői, akik visszaszerezték, megépítették vagy militarizálták a vitatott távoli szigeteket és zátonyokat a Dél-kínai-tengeren, vagy megcélozták a Kínai Népköztársaságot. A délkelet-ázsiai felperesek kényszert alkalmaznak annak megakadályozására, hogy offshore erőforrásokat szerezzenek a Dél-kínai-tengeren, felelősek vagy bűnrészességben vesznek részt.

Másodszor, az Egyesült Államok Kereskedelmi Minisztériuma felvette a China National Offshore Oil Corporation (CNOOC) szervezetet az entitások listájára. A harmadik az, hogy a ” Kilenc szegmens” illegálissá tegye.

A negyedik azt javasolja, hogy a CCP kényszerítse, megfélemlítse és követelje az országokat, valamint zaklatja az igénylő országok olaj- és földgázfejlesztését.

Az ötödik azt javasolja, hogy tavaly júliusban az Egyesült Államok ismét kijelentette, hogy elutasítja a Kínai Népköztársaság illegális tengeri követeléseit a Dél-kínai-tengeren. Az Egyesült Államok a délkelet-ázsiai igénylőkkel áll szemben, és a nemzetközi joggal összhangban igyekszik megvédeni szuverén jogait és érdekeit. Addig folytatjuk az intézkedéseket, amíg meg nem látjuk, hogy Peking megállítja kényszerítő tevékenységét a Dél-kínai-tengeren.

Luther kommentárjával kombinálva, miszerint az Egyesült Államok Külügyminisztériuma, a Védelmi Minisztérium, a Kereskedelmi Minisztérium, valamint a Föld- és Erőforrások Minisztériuma ugyanazon a napon szankcióparancsot adott ki a kínai vállalatok és magánszemélyek ellen, a Dél-kínai-tenger kérdésében az új amerikai intézkedésekkel együtt látható, hogy a Trump-adminisztráció többször is intézkedett.  A CCP-t érő ütés minden nap súlyos csapást jelent.      

原文:

  
 
0
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments

喜马拉雅巴黎七星农场

欢迎战友加入我們: Discord 群: discord.gg/mM4pXyJJAx 電報群: t.me/parissevenstars t.me/himalayaparis Jan. 15