A védelmi tisztviselők megerősítették, hogy Trump továbbra is a fegyveres erők főparancsnoka, és nem volt hajlandó részt venni katonai puccsban, hogy visszalépésre kényszerítse

By 基普·琼斯(Kipp Jones)  中文: 康州盘古农场-YY

翻译: 永远的诺亚方舟

图片: REUTERS

Noha a demokraták és az alapító média kampányt indított Donald Trump elnök legitimációjának megfosztására, miután szerdán megsértették a Capitolium épületét, a Védelmi Minisztérium tisztviselői állítólag el akarják kerülni a külső nyomást, és továbbra is elismerik, hogy ő a főparancsnok, és elkerülik a részvételt. Katonai puccs “.

Pénteken a média széles körben beszámolt arról, hogy Nancy Pelosi (Nancy Pelosi) a képviselőház elnöke felkérte Mark A. Milley tábornokfőnökök elnökét, hogy korlátozza az elnök általi használatát annak, amit ez az ország nukleáris rögbinek nevez (az atomfegyverek indításának ellenőrzésére). A) hatalom, amely a hatalmas amerikai atomfegyver-arzenál indító kódját tartalmazza.

Pelosi felhívta Millleyt, és arra kérte, hogy hagyja figyelmen kívül Trump utasítását, hogy használja ezeket a jelszavakat. Nem világos, mi váltotta ki Pelosi hívását Millley felé. Úgy tűnik, Trumpnak nincsenek konkrét fenyegetései, ami azt jelzi, hogy a felhívást politikai célokból hozták.

A kaliforniai demokrata (Pelosi) állítólag elmondta Millley-nek, hogy korlátozni kívánja az elnök reagálását a nemzetközi fenyegetésekre megbízatása utolsó napjaiban.

A Köztársaság Nemzeti Rádiója arról számolt be, hogy Pelosi azt mondta demokrata társainak, hogy megbeszélte Millleyvel “(Ez az), hogy megakadályozza az instabil elnököt abban, hogy katonai ellenségeskedéseket indítson, vagy indító kódokat alkalmazzon és atomtámadásokat rendeljen el. És tegyen óvintézkedéseket. “

Pelosi azt írta: “Ennek az ellenőrzésen kívül eső elnöknek a helyzete … semmi sem veszélyesebb. Mindent meg kell tennünk annak érdekében, hogy megvédjük az amerikai népet a hazánk és a demokrácia ellen folytatott ellenőrizetlen támadásoktól.”

A New York Times szerint azonban a Pentagon semleges maradt ebben a pártos vitában.

Milley szóvivője, Dave Butler ezredes nyilatkozata megerősítette a New York Times-nak, hogy a felhívás valóban megtörtént.

Butler elmondta: “[Millley] válaszolt a nukleáris parancs engedélyezésével kapcsolatos kérdésére.”

  A The Times újságírói, David Sanger és Eric Schmitt szerint az újság beszélgetett más Pentagon-tisztviselőkkel, akik nem akartak bekapcsolódni Pelosi politikájába Verseny.

Rámutattak, hogy Trump úr továbbra is a főparancsnok. Hacsak nem távolítják el hivatalából, a katonaság betartja törvényi előírásait. Noha a tisztek megtagadhatják az illegálisnak ítélt parancsok végrehajtását, vagy késleltethetik a végrehajtást, azáltal, hogy gondosan ellenőrzik e parancsok jogszerűségét, nem távolíthatják el az elnököt a parancsnoki láncból. A tisztviselők szerint ez egyenértékű lenne egy katonai puccssal. “Sanger és Schmidt jelentése.

A Times arról is beszámolt: “Az egyik kérdés, amely a legjobban aggasztja a tisztviselőket, Irán bejelentése, miszerint megkezdte az urán dúsítását 20% -os tisztasággal, közel a bombák minőségéhez. Tavaly decemberben Trump úr felkérte Irán növekvő nukleáris üzemanyagának megcélzását. A gyártás katonai lehetőséget választott, de a magas rangú tisztviselők, köztük Millley tábornok és Mike Pompeo külügyminiszter meggyőzték, hogy ne használja ezt a módszert.

Pelosi és más demokraták szerdán a Capitoliumban történt incidenst igazolták Trump üldözésében. Kijelentették, hogy a mentális állapota által keltett (nyilvános) pánik után évekre készek Megbízatásának utolsó napjaiban precíz politikai bosszút állt.

A demokraták azt is bejelentették, hogy az elnök újbóli felelősségre vonását tervezik, és vannak olyan hírek, amelyek szerint megpróbálják elfogadni a 25. módosítást, hogy eltávolítsák őt, és mandátuma kevesebb, mint két hét.

Értesülések szerint szerda óta más demokratikus törvényhozók is nyomást gyakoroltak Millley-re. De a jelentés szerint a katonaság eddig kategorikusan elutasította őket, és politikailag semleges akar maradni.

 Trump továbbra is az egyetlen ember a kormányban, aki képes közvetlenül elrendelni a katonai akciókat, és joga van használni a nemzeti nukleáris arzenált. Bármely olyan kísérlet, amely megtagadja tőle a nemzetbiztonsági feladatok ellátásához szükséges eszközök használatát, törvénytelen, hacsak nem gyakorolja a 25. módosítást, vagy ha a Pentagon tisztviselőinek kiadott bármely parancs törvénytelennek minősül.

Ha Biden január 20-án lép hivatalába, addigra megkapja az ország katonai és atomarzenáljának parancsnokságát.

原文:

0
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments

喜马拉雅巴黎七星农场

欢迎战友加入我们: https://discord.gg/mM4pXyJJAx Jan. 12