Egy év telt el az új koronavírus- eset felfedezése óta, Kína elutasítja az állítást, hogy Wuhan származott, Nincs előrehaladás a WHO vizsgálatában

By: 日本京都富士会    

翻译: 永远的诺亚方舟

Reuters

A határidő idén december 8, Egy év telt el azóta, hogy az új koronavírus első esetét megerősítették Wuhan, a kínai Hubei tartományban. De, az Egészségügyi világszervezet (WHO) nem tett előrelépést a vírus emberre való terjedésének vizsgálatában. A kínai kormány ugyanis nem hajlandó elfogadni a kívülállók nyomozását, A vírusjárvány okozta veszteségek globális felelősségének elkerülése érdekében. A közelmúltban számos jelentés arról szólt, hogy a vírus a tengerentúlról származhat, Kína nyilvánvalóban eltökélte, hogy mindenáron elutasítja azt az állítást, hogy a vírus Wuhanból származik.

Zhao lijan, a kínai külügyminisztérium helyettes szóvivője a november végi sajtótájékoztatón hangsúlyozta: az első Wuhani járvány nem azt jelent, hogy ez a vírusjárvány forrása.

A kínai hatóságok kezdetben betiltották a vadállatok tranzakció, úgy gondolják, hogy a vírus kitörését a Wuhan Huanan Seafood Wholesale Marketben értékesített vadállatok okozták. De aztán megváltoztatták az érvelésüket, mert az első betegnek semmi köze a piachoz. A fertőzöttek száma világszerte megközelíti a 70 milliót, az áldozatok száma meghaladta az 1,5 milliót.  Kínai és japán diplomaták úgy vélik, ez a fajta retorika arra szolgál, hogy kína ellenálljon a nemzetközi közösség vádjainak és kritikáinak a globális járvány terjedése kiváltó vírusjárvány kezdeti lassú reakciója miatt. És a hazai elégedetlenség Xi Jinping vezetésével.

Október közepén, A kínai betegségmegelőzési és megelőzési központ bejelentette, előszőr a világon izolálták a fertőző vírust az élelmiszerek csomagolásából a fagyasztott logisztikában, bizonyítsuk be, hogy a szennyezett csomagolás fertőzést okozhat. A központ szakértői azt mondták: A Wuhani fertőzés a tenger gyümölcseinek piacáról is indult, okozhatja az importált tengeri termékek.

Ezenkívül, amikor az Olasz nemzetközi rákkutató intézet által novemberben közzétett tanulmány eredményei azt mutatták, a vírus tavaly szeptember óta terjedt az országban. A kínai média széles körben beszámolt erről a kutatásról, és a vírus hideglánc-logisztikán keresztüli bejutása Wuhanba. De nincs tudományos bizonyíték, ez azt a politikai célt mutatja, hogy tagadják a kínai felelősség elméletét.

Ugyanakkor, az Egészségügyi világszervezet cáfolta a fagyasztott élelmiszer-fertőzések elméletét és azt, hogy a vírus Európából származna, hangsúlyozta, hogy megvizsgálni a Wuhan vírustörés forrásá.  Kína látszólag kifejezte együttműködési hajlandóságát, de valójában nem érkezett válasz egy átfogó helyszíni vizsgálatra.  A WHO idén februárban nemzetközi csapatot küldött Wuhanba, de nem tudta kivizsgálni az érintett piacot, Bár júliusban újabb csapatot küldtek kínába, a különböző országok szakértői még nem végeztek nagyszabású helyszíni vizsgálatokat.   

Olyan források szerint, mint a WHO, az érintett kínai hatóságok nemrégiben helyszíni vizsgálatokat fogadtak el. Diplomaták szerint azonban “úgy tűnik, hogy a WHO elfogadta az előfeltételeket, hogy a kínai szakértők átvegyék a vezetést a vadon élő állatok piacának és az első esetek kivizsgálásában, WHO csak mellékszerepet játszott.

原文:

0
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments

喜马拉雅巴黎七星农场

欢迎战友加入我们: https://discord.gg/mM4pXyJJAx Dec. 10