Het Amerikaanse ministerie van Buitenlandse Zaken heeft sancties aangekondigd tegen CEIEC die het illegale Maduro-regime steunt

原文:VOG  荷兰语翻译:木木 荷兰语校对:Pv0

Op 30 november 2011 Eastern Time heeft het Amerikaanse ministerie van Buitenlandse Zaken officieel sancties aangekondigd tegen China National Electronics Import & Export Corporation (CEIEC), omdat CEIEC het illegale Maduro-regime ondersteunt om de democratie van Venezuela te ondermijnen. Van 1980 tot 2009 had CEIEC, een staatsbedrijf van de Communistische Partij van China, een totaal import- en exportvolume van 45,12 miljard dollar en had het nauwe banden met 142 landen of regio’s over de hele wereld.

Het ministerie wees erop dat CEIEC softwaretraining en technische expertise biedt aan entiteiten van de Maduro-dictatuur in Venezuela. CEIEC biedt netwerkondersteuning en technische begeleiding aan de staatstelecommunicatieaanbieder Compañía Anónima Nacional de Teléfonos de Venezuela (CANTV), die 70% van de internetdiensten van Venezuela beheert en blokkeerde vaak onafhankelijke online kranten en toespraken van oppositieleden.

Het ministerie maakte duidelijk dat Chinese technologiebedrijven, met inbegrip van CEIEC, het verst gevorderd zijn in de ontwikkeling en export van instrumenten voor censuur en surveillance van de activiteiten van burgers op internet. Sinds 2017 steunt CEIEC de kwaadwillige pogingen van het Maduro-regime om politieke afwijkende meningen te onderdrukken en het democratische proces te ondermijnen.

Het ministerie van Buitenlandse Zaken bevestigt opnieuw dat de Verenigde Staten zich inzetten voor het bevorderen van de verantwoordingsplicht van degenen die betrokken zijn bij de inspanningen van het illegale Maduro-regime om de democratie te ondermijnen. De aanstaande parlementsverkiezingen van Maduro op 6 december zullen noch vrij noch eerlijk zijn. Wij steunen interim-president Guaido en het Venezolaanse volk.

Nadat het ministerie van Buitenlandse Zaken de sancties officieel had aangekondigd, maakte het ministerie van Financiën officieel bekend dat CEIEC op de SDN-lijst (Specially Designated Nationals and Blocked Persons list) zou worden opgenomen naar aanleiding van de verklaring van het ministerie. De SDN-lijst wordt uitgegeven door het Office of Foreign Assets Control van het Amerikaanse ministerie van Financiën, in overeenstemming met de doelstellingen van het buitenlands beleid van de VS en de nationale veiligheidsdoelstellingen, om zich te richten op het buitenland en regimes, terroristen, internationale drugshandelaren en personen die bij deze activiteiten betrokken zijn, en om economische en handelssancties en belangrijke Activiteiten die verband houden met de verspreiding van massavernietigingswapens en andere bedreigingen voor de nationale veiligheid, het buitenlands beleid of de economie van de VS.

De sancties worden uitgevaardigd door het Office of Foreign Assets Control van het Amerikaanse ministerie van Financiën voor in totaal 45 dagen. Het autoriseert alle herziene transacties en activiteiten die verboden zijn door EO 13692. Alle eigendommen en belangen van alle entiteiten die voor meer dan 50% eigendom zijn van of gecontroleerd worden door de Verenigde Staten of door Amerikanen, indien ze direct of indirect eigendom zijn van de CEIEC, moeten worden geblokkeerd en gerapporteerd aan het Foreign Assets Control Office van het ministerie van Financiën.

+1
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments

喜马拉雅巴黎七星农场

欢迎战友加入我们: https://discord.gg/mM4pXyJJAx Dec. 01