Trump-administrationen avskedar nästan hela Pentagons försvarspolitiska styrelse

Översatt av 莫黎

Getty Images

Försvarsdepartementet har avlägsnat elva högt profilerade rådgivare av dess försvarspolitiska styrelse inklusive två tidigare statssekreterare och en tidigare ledare för husets majoritet, rapporterar Foreign Policy.

Tre Pentagon-tjänstemän avslöjade i onsdags att Trump-administrationen har avlägsnat elva högt profilerade rådgivare från Försvarsdepartementets styrelse. Bland de avskedade är före detta statssekreterare Henry Kissinger och Madeleine Albright, tidigare ledamot av House Intelligence Committee Jane Harman, tidigare ledare för husets majoritet Eric Cantor, och Clinton-administrationens biträdande justitieminister Jamie Gorelick.

” Som en del av eftertänkta förändringar kan vi bekräfta att flera medlemmar av Försvarsdepartementets försvarspolitiska styrelse har tagits bort ”, sa en tjänsteman.

” Jag är tacksam mot de avgående styrelseledamöterna, av vilka många har tjänstgjort i årtionden. När vi anpassar Försvarsdepartementet till stor maktkonkurrens ser jag fram emot att utnämna nya medlemmar de närmaste dagarna ”, tillade tjänstemannen.

Försvarspolitiska nämnden övervakas av Pentagons högsta politiska tjänsteman, det är en inflytelserik grupp av externa experter som ger råd till topp Pentagon- och militärledare. Avlägsnandet av de elva rådgivarna hände efter att president Trump avskedade före detta försvarsminister Mark Esper tidiagre denna månad.

Källa:

DoD Removes Kissinger, Albright From Policy Board

https://www.newsmax.com/t/newsmax/article/999048?section=politics&keywords=defensepolicyboard-pentagon-advisers&year=2020&month=11&date=27&id=999048&oref=t.co

Disclaimer: This article only represents the author’s view. Gnews is not responsible for any legal risks.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments

澳喜农场欧洲部

欢迎战友加入我們: Discord 群: discord.gg/mM4pXyJJAx 電報群: t.me/parissevenstars t.me/himalayaparis Nov. 28, 2020