A tajvaniak több mint 70%-a hajlandó harcolni a kínai kommunista kormány totalitarizmusa ellen a demokrácia védelmében

Translator: MOS Gospel – 祈祷新生

December 29-én a Tajvani Demokrácia Alapítvány, a TFC közzétette a 2020-as közvélemény-kutatást. A válaszadók több mint 70%-a kifejezte készségét, hogy harcoljon Tajvan megvédéséért a kínai kommunista kormány inváziója ellen. Ráadásul az emberek több mint 75%-a egyetért azzal, hogy Tajvanon még mindig a demokrácia a legjobb politikai rendszer.

A Nemzeti Politika Egyetem Választási Tanulmányok Központja a Tajvani Demokratikus Szövetség megbízásából végezte ezt a felmérést, amelyben 20 éves és idősebb, Tajvanon született felnőtteket kérdeztek meg.A felmérés két helyzetet feltételezett: az első az volt, amikor Tajvan kezdeményezte a függetlenség kikiáltását, ami a kínai kommunista kormány invázióját vonta maga után, és 62,7% volt hajlandó szembeszállni az agresszióval; a második, amikor a kínai kommunista kormány kezdeményezte a háborút az újraegyesítés hamis ürügyével, és a Tajvan védelmében kiállni szándékozók aránya 10%-kal 72,5%-ra nőtt.  Arra a kérdésre, hogy “a demokráciának lehetnek problémái, de még mindig ez a legjobb rendszer”, 75,3% válaszolt igennel.

Az aznapi sajtótájékoztatón Huang Yulin alapítvány elnöke elmondta, hogy a felmérés eredményei azt bizonyítják, hogy amíg az emberek bíznak Tajvan demokratikus rendszerében,hajlandóak harcolni érte, pártállástól függetlenül,És minél fiatalabbak a tajvaniak, annál nagyobb a részvételi hajlandóságuk.

Original article:超七成台湾人愿意抗击中共极权保卫民主 – GNEWS

Posted by: Xiaolunn

More information, follow us 

New York MOS Himalaya GTV

New York MOS Himalaya |MOS TALK

New York MOS Himalaya |Gettr

New York MOS Himalaya |YouTube

Free to Join New York MOS Himalaya|Discord

Disclaimer: This article only represents the author’s view. Gnews is not responsible for any legal risks.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments