Grönland megtiltotta a kínai kormánynak az uránbányászatot

Translator: MOS Gospel – 祈祷新生

Médiaforrások szerint helyi idő szerint november 11-én a grönlandi kongresszus a közelmúltban új törvényjavaslatot fogadott el, amely betiltja az uránbányászatot és leállítja a ritkaföldfém-lelőhelyek fejlesztését a sziget déli részén. A hírek szerint ez a törvényjavaslat komoly csapást mért a kínai kormány sarkvidéki stratégiájára.

A jelentések szerint az “Egy övezet, egy út” sarkvidéki stratégia előmozdítása érdekében a kínai kormány régóta támogatja a kínai vállalatok által irányított vállalatokat, hogy ritkaföldfémeket bányászjanak Grönlandon. Ennek érdekében a kínai kormányvállalat akár 100 millió amerikai dollár értékű beruházást készített elő a grönlandi bányászati ​​projekt folytatására.

Jelenleg a projekt heves vitákat váltott ki Grönlandon. A grönlandiak attól tartanak, hogy a bányaterület bányászatának folytatása sugárszennyezést okoz a természetben és a megművelt területeken, valamint hatással lesz a halászatra, a juhtartásra és a turizmusra. Ennél is fontosabb, hogy a projekt 45%-kal növeli Grönland szén-dioxid-kibocsátását.

Ezért a grönlandi koalíciós kormányt alkotó inuit és narellak pártok ellenezték a kínai kormány további bányászati ​​projektek fejlesztését, és kijelentették, hogy a grönlandiak bányászni akartak, de nem akartak „piszkos bányászatot” folytatni, ezért elutasították a kínai kormányt. helyi ritkaföldfém- és uránbánya-projektekben.

Original Article:

格陵兰岛禁止中共开采铀矿 – GNEWS

Posted by: Xiaolunn

More information, follow us 

New York MOS Himalaya GTV

New York MOS Himalaya |MOS TALK

New York MOS Himalaya |Gettr

New York MOS Himalaya |YouTube

Free to Join New York MOS Himalaya|Discord

Disclaimer: This article only represents the author’s view. Gnews is not responsible for any legal risks.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments