Az ausztrál védelmi miniszter kijelentette, hogy ha a kínai kommunista kormány megtámadja Tajvant, Ausztrália az Egyesült Államokkal együtt fog fellépni

Translator: MOS Gospel – 祈祷新生

Peter Dutton ausztrál védelmi miniszter a Sky News Australia-nak adott interjújában 25-én kijelentette, hogy ha a kínai kommunista kormány megtámadja Tajvant, Ausztrália az Egyesült Államokkal szinkronizált válaszstratégiát fogad el. Arra a kérdésre, hogy Ausztrália háborúban állna-e a kínai kommunista kormánnyal, azt válaszolta, hogy erre a kérdésre a kínai kormánynak kell válaszolnia.

Duden elmondta, hogy Ausztrália hosszú távú szövetségese az Egyesült Államokkal, az Egyesült Királysággal, Kanadával és Új-Zélanddal. Ausztrália, az Egyesült Államok, India és Japán is “négyes” kapcsolatot alakít ki, Ausztrália, az Egyesült Államok és a Délkelet-ázsiai Nemzetek Szövetsége (ASEAN) szintén szorosan együttműködik.

Duden elmondta, hogy az ausztrál nemzetbiztonsági bizottság az elmúlt hat évben figyelmet szentelt a kínai kommunista kormány esetleges tajvani inváziójának kérdésére. Abból ítélve, ahogyan a kínai kommunista kormány bánt Hongkonggal, a kínai kommunista kormány úgy döntött, hogy tovább foglalkozik Tajvannal. Az Egyesült Államok egyértelműen kifejezte hozzáállását a tajvani kérdéshez.

Original Article:

澳洲防长表示若中共武力犯台将与美国同进退 – GNEWS

Posted by: Xiaolunn

More information, follow us 

New York MOS Himalaya GTV

New York MOS Himalaya |MOS TALK

New York MOS Himalaya |Gettr

New York MOS Himalaya |YouTube

Free to Join New York MOS Himalaya|Discord

Disclaimer: This article only represents the author’s view. Gnews is not responsible for any legal risks.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments