Az artemisinin fő felhasználási területe

匈语译者:永远的诺亚方舟

图片来源:网络截图

Az artemisinin az Artemisia annua szárából és leveleiből kivont kémiai összetevő, és természetes termék. Az Artemisia annua pedig nagyon gyakori mindennapi életünkben. “Széles körben elterjedt, általában a nanjingi emberek házainak elülső és hátsó részén.” Duan professzor elmondta, hogy az Artemisia annua növényneve az Artemisia annua, amely sötétzöld színű egynyári növény. “Ez a Compositae család Mugwort növénye. Mindkettő hasonló alakú. A boglárka szürke-zöld, míg az Artemisia annua sötétzöld. Nyáron és ősszel virágzik, és nagyon kicsi virág. Youyang Artemisia annua a fő ültetés a kínai Artemisia annua bázisról “.

图片来源:网络截图

Az artemisinin fő felhasználási területe

A malária kezelése:

Az artemisinin a pirimidin, a klorokin és a primquin után a legnépszerűbb maláriaellenes gyógyszer. Különösen az agyi malária és a klorokvin-malária esetében az artemisinin gyors hatású és alacsony toxicitású. Az Egészségügyi Világszervezet egykor “a világ egyetlen hatékony malária elleni gyógyszerének” nevezte. Maláriaellenes hatásmechanizmusa elsősorban a szabad gyökök képződése az artemisinin aktiválása révén a malária kezelése során. A szabad gyökök kötődnek a malária fehérjéhez. Hatás a malária parazita membránszerkezetére. Buborékmembránja, nukleáris membránja és plazmamembránja mind megsemmisült. A mitokondriumok megduzzadtak, a belső és a külső hártya leesett. Ezáltal károsítja a malária parazita sejtszerkezetét és működését. És a sejtmag kromatint is befolyásolja bizonyos mértékig. Az artemisinin szintén jelentősen csökkentheti a malária parazita izoleucin bevitelét, ezáltal gátolva a parazitafehérje szintézisét.

Az artemisinin malária elleni hatása a különböző oxigénnyomáshoz kapcsolódik. Minél magasabb az oxigénnyomás, annál alacsonyabb az artemisinin fele hatásos koncentrációja az P. in vitro tenyésztett P. falciparum esetében. A reaktív oxigén nemcsak közvetlenül elpusztíthatja a malária parazitát, hanem károsíthatja a vörösvértesteket is, ami a malária parazita halálához vezet. A malária parazitákra gyakorolt ​​jó gyilkos hatása mellett az Artemisia annua bizonyos gátló hatással is rendelkezik más parazitákra. A nyolcvanas évek elején a kutatók előzetes tanulmánya megállapította, hogy az artemisinin anti-schistosomiasis hatású. Tanulmányok megerősítették, hogy a lárva schistosomiasis elpusztítható az artemisinin gyógyszerek szedésének teljes ideje alatt. Klinikailag bizonyított, hogy az artemisinin és származékai nem találtak kifejezetten nyilvánvaló mellékhatásokat a malária kezelése során.

A daganatok kezelése:

Az artemisinin tumorellenes hatását fokozatosan fedezik fel. Az artemisinin az emlőrák, a májrák, a méhnyakrák és más rákos sejtek apoptózisát okozhatja, és jelentősen gátolja a rákos sejtek növekedését. Az artemisinin és származékai daganatellenes hatásait főként sejt apoptózis kiváltásával érik el. A dihidroartemisinin szelektív citotoxicitást fejthet ki azáltal, hogy növeli a reaktív oxigénmennyiséget, ezáltal gátolja a kapcsolódó tényezők hipoxia által kiváltott aktiválódását.

Az artemizinát bizonyos gátló hatást fejt ki az emberi vastagbélrákos sejtekre is. A mitokondriumok az apoptózis erősítői és receptorai, amelyek szabályozzák és szabályozzák a sejtek metabolikus aktivitását, A mitokondriumok membránpotenciálja sejt apoptózist indukál. Az artemisinin a leukémiás sejtek sejtmembránjára hatva megváltoztatja a sejtmembrán permeabilitását és növeli az intracelluláris kalciumion -koncentrációt. Ez nemcsak aktiválja a kalpaint, duzzad és elhal. Ezenkívül elősegítik az apoptotikus anyagok felszabadulását, és felgyorsítják a sejtek apoptózisát.

Szabályozza az emberi immunitást

Tanulmányok kimutatták, hogy az artemisinin és származékai dózisa hatékonyan gátolhatja a T -limfocita -mitogént anélkül, hogy citotoxicitást okozna. Így indukálva az egér lép limfocitáinak proliferációját. Ez a felfedezés jó referenciaértékkel rendelkezik a T -limfociták által közvetített autoimmun betegségek kezelésére. Az Artemisia annua üvegecet fokozza a nem specifikus immunitást, és növelheti az egér szérum teljes komplement aktivitását. A dihidroartemisinin közvetlenül gátolhatja a B -limfociták szaporodását. Ezáltal csökkenti az autoantitestek B -limfociták által történő szekrécióját, és csökkenti a humorális immunválaszt. Bizonyos gátló hatással van a humorális immunitásra, és csökkenti az immunkomplexek képződését.

Gombaellenes

Az artemisinin gombaellenes hatása miatt az artemisinin bizonyos antibakteriális hatást fejt ki. A vizsgálatok megerősítették, hogy az artemisinin salakporának és főzetének erős antibakteriális hatása van a Bacillus anthracis, Staphylococcus epidermidis, Catacoccus és Bacillus diphtheriae baktériumokra. Ezenkívül bizonyos antibakteriális hatást fejt ki a Mycobacterium tuberculosisra, a Pseudomonas aeruginosa -ra, a Staphylococcus aureus -ra és a bél -dizentéria bacillusokra is.

Egyéb hatások

A klinikai gyakorlatban az artemisinin kombinálható Cordyceps -szel is, hogy gátolja a lupus nephritis kiújulását. Annak érdekében, hogy elérjék a vesék védelmének hatását. Fibrózisellenes hatása jelentősen csökkentheti a tüdőszövet fibrózisának mértékét, és jó gyakorlati kilátásokkal rendelkezik a hegek megelőzésére és kezelésére.

Ezenkívül az artemisinin elpusztíthatja a Pneumocystis carinii membránstruktúráját is, vacuoleket okozva a citoplazmában és a trofozoiták cisztáiban, a mitokondriumok duzzanatát, a nukleáris membrán szakadását, az endoplazmatikus retikulum duzzanatát, valamint a cisztában lévő sejtek feloldódását és pusztulását. És egyéb ultrastrukturális változások, ezáltal megelőzve a Pneumocystis carinii tüdőgyulladást. Jogi nyilatkozat: A cikk véleményei csak magát a szerzőt képviselik, és semmi közük a GNEWS platformhoz!

原文链接:從 GNews APP 分享 (https://gnews.org/zh-hans/1600634/)

Disclaimer: This article only represents the author’s view. Gnews is not responsible for any legal risks.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments