A NATO volt főtitkára támogatja Litvániát, és felszólítja az EU-t, hogy egyesüljön a CCP ellen

Translation: 永远的诺亚方舟

图片来源:网络截图

Az “Epoch Times” szeptember 1 -jén arról számolt be, hogy Litvánia korábban bejelentette, hogy képviseletet hoz létre Tajvannal, amelyre a Kínai Kommunista Párt politikai és gazdasági nyomást gyakorolt. Rasmussen, az Észak-atlanti Szerződés Szervezetének (NATO) volt főtitkára a közelmúltban levelet írt a litván külügyminiszternek, megerõsítve Litvánia és Tajvan közötti kapcsolatok fejlõdését, és felszólította Európát, hogy a CCP-ra válaszul egyesüljön.

  A litván nemzeti rádió és televízió (LRT) szerint augusztus 31-én Rasmussen volt NATO-főtitkár levelet küldött Gabrielius Landsbergis litván külügyminiszternek, megerősítve Litvánia bátorságát tajvani és kínai politikájában. Ugyanakkor várom Litvánia támogatására az összes uniós országból.

  Anders Fogh Rasmussen azt is kijelentette, hogy Tajvan engedélye, hogy “Tajvan” nevű képviseletet hozzon létre Litvánia fővárosában, Vilniusban, nem sérti az Európai Unió (EU) “Egy Kína politikáját”. Rámutatott arra is, hogy a demokráciáknak fokozniuk kell az együttműködést, Tajvan pedig a világ demokratikus családjának tagja, és nagyon fontos az együttműködés Tajvannal.

  Rasmussen azt is megemlítette, hogy megérti, hogy Litvánia óriási nyomást gyakorol a Kínai Kommunista Párt részéről, és felszólította Litvániát, hogy továbbra is álljon szilárdan. Azt mondta, hogy a CCP megpróbálja megbüntetni Európa szabadság-, demokrácia- és emberi jogvédőit, és Európának össze kell fognia.

  Rasmussen volt a dán miniszterelnök. 2017-ben megalapította a Demokráciák Szövetsége (Demokráciák Szövetsége) nevű civil szervezetet, hogy előmozdítsa a nemzetközi demokráciák egységét és együttműködését, valamint harcoljon az önkényuralmi rendszerek ellen.

  A litván külügyminisztérium egy tweetjében kijelentette, hogy Lance Burgess háláját fejezte ki Rasmussennek. Rasmussen levelet küldött Lance Burgessnek, megerõsítve a Tajvannal fenntartott kapcsolatok fejlesztésére vonatkozó döntését, és azt is elvárja, hogy Litvánia minden uniós országtól támogatást kapjon.

  Korábban a CCP Litvánia, Észtország, Lettország, Litvánia, az Egyesült Államok, az Egyesült Királyság, az Európai Parlament, a Cseh Köztársaság, Ukrajna, Svédország, Hollandia, Írország, Franciaország, Németország és más parlamenti külügyi bizottságok elnökeire gyakorolt ​​nyomása ellen augusztus 27 -én közös nyilatkozatot adott ki, amelyben elítéli, hogy a CCP beavatkozik Litvánia belügyeibe, és felszólít minden országot, hogy teljes mértékben támogassa Litvániát.

Ez a cikk csak a szerző nézőpontját képviseli

從 GNews APP 分享 (https://gnews.org/zh-hans/1503751/)

Eredeti link:

此图像的alt属性为空;文件名为澳喜图标2-1.jpg
0
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments