Népi ellenállás a Fudan Egyetem fióktelepének építése ellen, Magyarország népszavazást tartana

Translator: MOS Gospel – 祈祷新生

Európai hírek: a Magyar Nemzeti Választási Bizottság úgy döntött, hogy népszavazást tart a kínai Fudan Egyetem fővárosi fióktelepének tervéről, valamint a lakossági ellenállásról.

Korábban a magyar kormány, ahol Orbán miniszterelnök volt, úgy döntött, hogy 1,5 milliárd dollár kölcsönt fogad el a kínai kommunista kormány alá tartozó banktól,A Fudan Egyetem egy fióktelepének 2024-ig történő létrehozásának előkészítése. A magyar ellenzék határozottan és egyhangúlag ellenezte a javaslatot, azzal érvelve, hogy a lépés nélkülözi az átláthatóságot és az akadémiai szabadságot, és érinti a nemzetbiztonságot. A magyarországi felmérések is azt mutatják, hogy a lakosság kétharmada ellenzi a projektet, és Budapesten tömeges tüntetések is voltak a projekt ellen.

Magyarország EU- és NATO-tagsága, valamint az Orbán-kormány és a kínai kommunista kormány közötti szoros kapcsolatok miatt Magyarország vált a Kínai Kommunista Párt Európába való beszivárgásának legfontosabb támaszpontjává. A Whistleblower Moment az elmúlt években folyamatosan leleplezte a kínai kommunista kormány kék, arany és sárga, valamint az Övezet és Út felhasználását az eurázsiai országokba való beszivárgásra és azok ellenőrzésére, és a nyugati kormányok és emberek fokozatosan ébredeznek. Az amerikai kormány is kiadott egy nyilatkozatot, amelyben aggodalmát fejezte ki a Fudan Egyetem fióktelepének tervével kapcsolatban, megkérdőjelezve, hogy a Kínai Kommunista Párt a Konfuciusz Intézetnek megfelelő ideológiai propagandára használja az akadémiai intézményeket.

Original Article:

民众反对筹建复旦大学分校 匈牙利将全民公投 – GNEWS

Posted by: Xiaolunn

More information, follow us 

New York MOS Himalaya GTV

New York MOS Himalaya |MOS TALK

New York MOS Himalaya |Gettr

New York MOS Himalaya |YouTube

Free to Join New York MOS Himalaya|Discord

0
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments