[Økonomisk krig] USA, Europa, Sør-Korea og Taiwan omorganiserer globale halvledere, og det CCP brikkeindustri kan bli et offer for en større omlegging

Oversettes:  MOS Kunst-gruppe – 挪威村民

Bildekilde: Getty Images

Siden epidemien har den globale brikkeindustrien opplevd mangel på tilbud. Årsakene inkluderer skader på den globale brikkeforsyningskjeden forårsaket av den forrige kinesisk-amerikanske handelskrigen, CCP’s hamstring av sjetonger og forbrukernes raske digitale innendørs liv etter epidemien økende etterspørsel. Siden mangelen på brikke er relatert til nasjonal sikkerhet i alle land, har store land i verden begynt å aktivt distribuere sine egne halvlederindustrier og forbedre deres selvforsyning. sør-østasiatiske land, inkludert Taiwan, Japan og Sør-Korea, står for halvparten av high-end halvlederproduksjonen, og CCP har evnen til å utøve en stor innflytelse på disse sør-østasiatiske landene, så USA og europeiske myndigheter har begynt å systematisk tenke på hvordan man skal omstrukturere verden Halvlederindustrikjeden for å kvitte seg med eventuelle nasjonale sikkerhetsrisiko som det CCP kan bringe.

Taiwan Semiconductor Manufacturing Company (TSMC) har planlagt å investere 100 milliarder amerikanske dollar i løpet av de neste tre årene for å forbedre brikkeproduksjonskapasiteten, inkludert etablering av nye halvlederproduksjonsanlegg i USA. Sør-Koreas Samsung Electronics Co. og SK Hynix Inc. vil lede investeringen på cirka 450 milliarder dollar i forskning, utvikling og produksjon av halvleder i henhold til Moon Jae-in-regjeringens nasjonale plan innen 2030.

Peter Wennink, administrerende direktør i ASML Holding N.V. verdens største litografimaskinprodusent, sa at på grunn av myndighetenes siste innsats for å utvide sin egen brikkeproduksjonskapasitet, må ASML også utvide sin egen produksjonskapasitet for å holde tritt med den kontinuerlige Etterspørsel etter halvlederproduksjonsutstyr. I tillegg forbød Biden -administrasjonen nettopp ASML fra å selge CC

P den ekstremfiolette litografimaskinen (EUV) som ble brukt av toppbrikkprodusenter på grunn av nasjonale sikkerhetshensyn.

USAs handelsminister Gina Raimondo har vært vert for en serie møter i år for å hjelpe halvlederprodusenter, leverandører og halvlederforbrukere, inkludert bilprodusenter, til å kommunisere. Hun uttalte nylig at brikkemangelen på har blitt lettere, og administrerende direktører i Ford og General Motors har de siste ukene uttalt at de har klart å få flere sjetonger enn nødvendig. Gina Raimondo oppfordrer også den amerikanske kongressen til å vedta en bevilgningsplan på 52 milliarder dollar for produksjon og forskning og utvikling av halvlederindustrien.

Samtidig planlegger EU også aktivt å doble sin brikkeproduksjonskapasitet innen 2030 og nå et nivå på 20% av verden. De enorme subsidiene til brikkeindustrien vil bli en viktig del av EUs gjenopprettingsplan på 800 milliarder euro etter epidemien. Intel har plassert seg selv i kjernen av EUs plan og foreslått for EU å bygge et halvlederproduksjonsanlegg på 20 milliarder dollar i Europa. Ettersom EU selv er relativt tilbakestående innen brikke, er inngående koordinering og samarbeid med USA også en uunngåelig trend. Toppmøtet mellom USA og EU i midten av juni har besluttet å opprette et handels- og teknologiråd på høyt nivå mellom USA og EU. Rådet vil fokusere på den globale forsyningskjeden for halvledere, styrke samarbeidet mellom USA og Europa sterkt på dette området og styrke deres respektive nasjonale sikkerhet. Dette betyr at USA og Europa i fellesskap vil bygge en mer fleksibel og global industrikjede uavhengig av CCP, og designe og produsere de mest effektive og funksjonelle halvledere.

Kinas president Xi Jinping utnevnte Liu He, som tidligere hadde ansvaret for handelsforhandlinger mellom Kina og USA, til å være ansvarlig for den siste runden med halvlederindustriens politikk. Liu He’s industrielle strategi er hovedsakelig avhengig av tredje generasjons halvledere, som er sammensatte halvledermaterialer basert på silisiumkarbid og galiumnitrid. Siden den industrielle anvendelsen av tredje generasjons halvledermaterialer dukket opp i de tidlige årene av dette århundret, er forskningen og nivået i forskjellige land ikke langt fra hverandre, så det blir sett på av CCP som en god mulighet for brikketeknologi til å ta snarveier ikke i henhold til reglene.

Imidlertid kjenner alle potensialet til tredje generasjons halvledere. USA og andre store land har økt subsidier til halvledere. Det er fortsatt ukjent om CCP har mulighet til å ta en snarvei. Ut fra historien til CCP som tidligere subsidierte halvlederindustrien, er resultatene ikke gode. Selv om en brikkegigant som SMIC har blitt dyrket, er den fortsatt langt fra verdens høy nivå. SMICs hovedvirksomhet er å produsere sjetonger på 28 nanometer, og det vil ta minst 5 til 6 år før TSMC, som produserer sjetonger på 3 nanometer. Loven i brikkeindustrien viser at markedsøkonomien bedre kan dyrke en brikkeindustri på høyt nivå. Plan økonomimodellen til CCP er bestemt til å forbli på lavere nivå, selv om det bruker mer penger. På grunn av stadig mer anspente forbindelser til Europa og USA vil også hastigheten på Kinas høyteknologiske utvikling bli lavere enn forventet.

I tillegg, i likhet med andre bransjer i CCP, vil en stor mengde subsidier nødvendigvis bli ledsaget av en stor mengde korrupsjon og avfall. For eksempel,tre svindlere som uten erfaring i halvlederindustrien etablerte Wuhan Hongxin Halvlederfabrikk, svindlet tilskudd fra staten og svindlet Jiang Shangyi fra resepsjonen for å støtte dem. De kjøpte en litografimaskin fra ASML og svindlet et banklån på 20 milliarder dollar , Påstår å være i stand til å produsere 7-nanometer brikke, med en månedlig produksjon på 30 000, som er på samme nivå som TSMC og Samsung. Det vil imidlertid stoppe produksjonen i 2020 før den produserer en 7-nanometerbrikke og har blitt overtatt av regjeringen.

Gnews artikkel lenke:

【经济超限战】美欧韩台重新布局全球半导体, 中共芯片业或成大洗牌牺牲品 – GNEWS

Forfatter: ilovezhanshen  |  Redaktør: Xiaolunn  |  Postert av Xiaolunn

For mer informasjon, vennligst følg oss

New York MOS Himalaya GTV

New York MOS Himalaya MOS TALK

New York MOS Himalaya Gettr

New York MOS Himalaya |YouTube

Disclaimer: This article only represents the author’s view. Gnews is not responsible for any legal risks.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments