Az amerikai törvényhozók azzal vádolták meg az NBA -játékosokat, hogy “profitálnak a rabszolgamunkából Xinjiang-ban”

Author: 秘密翻译组 zzballack

Hungarian Translator:永远的诺亚方舟

Image from the internet

A július 29 -i napi felhívás szerint Scott Perry, pennsylvaniai republikánus képviselő a Politico -nak adott interjújában azt mondta: Ez magában foglal bizonyos NBA -sportolókat. Nem írhatnak alá jóváhagyási megállapodásokat olyan kínai vállalatokkal, amelyek pamutellátási lánca kötődik a Xinjiang kényszermunkához. Vagy felmondják a szponzori szerződéseiket. Röviden, nem kaphatnak rabszolgamunkát Előnyök. “Most 13 NBA -játékos írt alá szponzori megállapodást Antával és Li Ninggel.

Perry és a képviselőház számos más tagja nyomást gyakorolt ​​az Egyesült Államok Pénzügyminisztériumának Külföldi Vagyonellenőrzési Hivatalára. Kérd meg őket, hogy feketelistázzák az NBA -játékosok kínai szponzorait. Az amerikaiaknak tilos üzletelniük ezekkel a cégekkel. Ezenkívül az amerikai fogyasztóknak is fel kell használniuk vásárlóerejüket, hogy sürgessék az NBA -t, hogy keressen alkalmazottakat a Kínai Kommunista Párttal kötött szerződés felmondására.

Az Egyesült Államok Kongresszusa és a Kínai Végrehajtó Bizottság. (Congressional-Executive Commission on China) vizsgálja az NBA-játékosok és a Kínai Kommunista Párt olyan sportcikkeket gyártó vállalatai, mint az Anta, Li Ning és Peak kereskedelmi kapcsolatait is, amelyek gyanú szerint kényszermunkát alkalmaznak gyapotszállító láncukban.

Sok nyugati vállalat gyapotellátó lánca nagymértékben függ a Xinjiang -ból származó pamut beszerzésétől. A BBC jelentése szerint Kína gyapottermelése adja a világ gyapottermelésének egynegyedét, amelynek 84% -a Xinjiang-ban készül. Az elmúlt években a CCP 2 millió újgur muzulmánt és más etnikai kisebbséget vett őrizetbe átnevelő táboraiban, akiket a CCP kényszerített munkára.

A Trump -adminisztráció célja, hogy megszüntesse a kényszermunkát az ország ellátási láncában. Idén januárban a Belbiztonsági Minisztérium (Belbiztonsági Minisztérium) elrendelte a Xinjiang-ban gyártott gyapot behozatalának tilalmát. A Szenátus, figyelmen kívül hagyva az olyan vállalatok nyomását, mint az Apple és a Nike, idén július 15 -én elfogadta az ujgur kényszermunka -megelőzési törvényt, amely tovább tiltja a Xinjiang-ból történő behozatalt.

(This article only reflects the opinion of the original author)

News Link:

Gnews (Chinese)

Disclaimer: This article only represents the author’s view. Gnews is not responsible for any legal risks.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments