Az Egyesült Államok a G7 csúcstalálkozón javaslatot tesz az “Egy öv egy út” alternatívájára

撰稿: 青衣 – 日本东京方舟农场  

匈语翻译: 永远的诺亚方舟

Image: REUTERS

Az Amerika Hangja június 13-i jelentése szerint Biden amerikai elnök a G7 csúcstalálkozóján támogatni fogja a globális infrastruktúra-építési tervet. A terv főként az alacsony és közepes jövedelmű országok infrastruktúrájának finanszírozási mechanizmusát hivatott biztosítani a Kínai Kommunista Párt “Öv és út” kezdeményezésének ellensúlyozására.

A “Build Back Better World”elnevezésű kezdeményezés értékközpontú, magas színvonalú és átlátható partnerségeket fog biztosítani. A terv 40 billió amerikai dollárnyi forrást tartalmaz, amely a világra kiterjed, Latin-Amerikától és a Karib-tengeren át Afrikáig, majd az Indiai-csendes-óceáni térségig. Úgy tűnik, hogy ezt az Egyesült Államok által kezdeményezett kezdeményezést a partnerekkel együtt indítják szombaton az angliai Cornwallban, a G7 csúcstalálkozóján.

Egy magas rangú amerikai kormánytisztviselő rámutatott, hogy eddig a CCP “Öv és Út Kezdeményezése” hiányzik az átláthatóságból, és a rossz környezet, a munkaügyi normák és a kényszerintézkedések sok országot bajba sodorták. A G7-országok azonban még nem álltak elő olyan pozitív alternatívákkal, amelyek tükrözik a nyugati értékeket, normákat és az üzleti tevékenység módját. Ezért Biden amerikai elnök idén márciusban kijelentette, hogy a demokráciáknak meg kell alkotniuk saját versenyterveiket.

 A globális infrastrukturális terv finanszírozási forrását illetően a tisztviselő elmondta, hogy a terv magában foglalja a dollár százmilliárdok összegyűjtését állami és magán alapokból, hogy segítsék a szegény országokat a 40 trillió dolláros infrastrukturális hiányt 2035-ig kitölteni. Az Egyesült Államok reméli, hogy a G7 partnereivel, a magáncégekkel és más érdekelt felekkel együttműködve dollármilliárdok összegű infrastrukturális beruházásokat ösztönözhet a rászoruló fejlődő országok számára, miközben megfelel a munkaügyi, környezetvédelmi és átláthatósági előírásoknak is.

A tisztviselő kijelentette: “Úgy gondoljuk, hogy jobb minőségi lehetőségek biztosításával legyőzhetjük aSzíj és út kezdeményezést. Bízunk abban, hogy egy modell tükrözi közös értékeinket.”

A “Belt and Road” kezdeményezés globális infrastruktúra-fejlesztési stratégia, amelyet a CCP 2013 óta hajt végre. Jelenleg több mint 70 ország írt alá megállapodást a Kínai Kommunista Párttal a vasutak, kikötők, autópályák és más infrastrukturális projektek terén folytatott együttműködésről. Ez a CCP külpolitikájának alapvető eleme.

Mint mindannyian tudjuk, befolyása kiterjesztése érdekében a CCP “öv és út” kölcsönöket nyújtott olyan projekteknek, amelyeket nemzetközileg rangos bankok hiteltelennek tekintenek. Robert Daly, a Wilson Center Kissino-amerikai kapcsolatokkal foglalkozó Kissinger Intézetének igazgatója szerint az új terv csökkenti a kockázatkerülést. Ha ezek a projektek finanszírozhatók, a Nemzetközi Valutaalap és a Világbank finanszírozást biztosít számukra.

Előrelátható, hogy a G7 által elindított “Jobb világ újjáépítése” terv végzetes csapást fog okozni a CCP “Egy öv, egy út” tervére.

Ez a cikk csak a szerző nézőpontját képviseli.

Hivatkozási link:

原文:

Disclaimer: This article only represents the author’s view. Gnews is not responsible for any legal risks.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments

澳喜农场欧洲部

欢迎战友加入我們: Discord 群: discord.gg/mM4pXyJJAx 電報群: t.me/parissevenstars t.me/himalayaparis Jun. 13