Az Amerikai, Uk, Német, és Kanada Hongkongban működő konzulátusa, Kína képeket és szövegeket adott ki a “június 4-i mozgalom” meggyászolására

撰稿: 青衣 – 日本东京方舟农场  

匈语翻译: 永远的诺亚方舟

Image: The New York Times

A The Epoch Times június 4-i beszámolója szerint a június 4-i Tienanmen-incidens 32. évfordulóján a Kínai Kommunista Párt minden része szigorúan ellenőrizte az úgynevezett érzékeny személyeket és az internetet, és megtiltotta a kapcsolódó információk közzétételét a június 4-i incidenshez. Az Egyesült Államok, Nagy-Britannia, Németország és Kanada nagykövetségei és konzulátusai, amelyek a Kínai Kommunista Pártban vagy Hongkongban helyezkedtek el, mind fotókat, szavakat és gyertyákat használtak ennek a napnak az emlékére.

 Az amerikai kínai nagykövetség közzétette Blincoln külügyminiszter “Tienanmen 32. évfordulója” nyilatkozatát. A nyilatkozat így hangzott: “Ezeknek a bátor embereknek a bátorsága, akik június 4-én egymás mellett álltak, arra emlékeztet minket, hogy ha aznapi események csínját-bínját nem láttuk, akkor nem szabad abbahagynunk, beleértve minden gyilkosság teljes feljegyzését. vagy eltűnt emberek.”  “Amikor a kínai emberek azt követelik, hogy kormányuk tartsa tiszteletben az egyetemes emberi jogokat, az Egyesült Államok továbbra is kiáll velük. A 32 évvel ezelőtt meggyilkoltaknak hozott áldozatok, és ma még akkor is, ha továbbra is szembesülnek a kormány elnyomásával, De bátor aktivisták, akik még mindig keményen dolgoznak, köszöntjük őket.”

A kínaban A UK nagykövetség dinamikus fotót tett közzé a Weibo és a WeChat készülékén, amelyen egy fehér gyertya látszott a sötétben. A gyertya megingott a szélben, majd újra égett, miután a szél elfújta. Ezt a képet azonban 20 percen belül gyorsan törölték.

Hongkongi sajtóértesülések szerint a hongkongi brit főkonzulátus is hasonló fehér gyertyafényt tett közzé hivatalos Facebook-oldalán. A hongkongi német főkonzulátus Facebook-fiókja bevezette a “hét szavába” a német “Erinnerung” (emlék) szót a szó kínai és angol fordításával és a gyertyafény szimbólummal.

A kanadai hongkongi főkonzulátus szintén gyertyafényt kép tett közzé, kifejezve, hogy Kanada és a világ megemlékezik az 1989. június 4-i esetről. Az EU hongkongi és makaói irodája is tweetelt: “Ma van a Tienanmen tér (mozgalom) 1989. június 4-i elnyomásának (CCP) 32. évfordulója. Az EU garantálja az egyetemes emberi jogokat, és felszólítja a világot, hogy tartsa tiszteletben ezeket az emberi jogokat. jogokat. ”

Miután a brit kínai nagykövetség küldött képet törölték, Christina Scott asszony, a kínai brit miniszter Kínába újra közzétette ugyanazt a képet a Twitteren, és ezt írta: “Ma a kínai kínai nagykövetség ezt a képet közzétette a a Kínai Köztársaság emlékére azoknak az embereknek, akik 32 évvel ezelőtt vesztették életüket a Tienanmen téren és a tér körül. A képet cenzúra 20 percen belül törölte.”

Edward Lawrence, a BBC China tudósítója gúnyosan kommentálta Stuart tweetjét: Ezt a képet 20 percig őrzik, ami “elég hosszú”, “Meglepődtem, hogy ilyen sokáig tartottak (törölték) … Situ Na válaszolt: Ez 5 perccel lassabb, mint tavaly. Nyilvánvalóan a mai nap mozgalmas a rendszergazdák számára.

Lawrence azt is felfedezte, hogy Situ Na Twitteren írt bejegyzéseit azonnal elárasztották a sok “Internet ötven centes” üzenetek, amelyek úgy tűnt, hogy elhallgattatják a tengerentúlon. Ezt követően retweetelte a Twitteren az “Associated Press” cikkét, amely leírta a CCP nagyszámú online haditengerészetének, ötven centes és cyber bot-számláinak tengerentúli bevezetését, hogy megpróbálja befolyásolni a nyugati közösségi médiát.

Ezenkívül az Egyesült Államok hongkongi konzulátusa és az Európai Unió hongkongi irodája június 4-én éjjel elektronikus gyertyákat tett az irodájuk ablakai mellé, hogy meggyászolják a “június 4-i” eseményt. Közülük az Egyesült Államok hongkongi konzulátusa az összes ablak elé összesen mintegy 400 elektronikus gyertyát helyezett el, amelyek egész éjjel a kert útján sütöttek át. A konzulátus gyertyafényben világított meg június 4-én éjjel, még soha.

Hongkongban ismét betiltották a Victoria Park június 4-i emlékünnepségét, amely több mint 30 éve tart. Hongkongi állampolgárok zsúfolták az utcákat a bezárt Victoria Park közelében. Hong Kong különböző kerületeiben. Emelje fel a mobiltelefonját. Használjon mobiltelefon-zseblámpákat a “gyertyafény” helyett, hogy kifejezze a június negyedik emlékét A darabba kapcsolt szikrázó “mobiltelefon gyertyafény” megnézést követően sírásra késztette az embereket. A CCP soha nem lesz képes visszafogni az emberek szívében a “június 4-ét”, és soha nem lesz képes elnyomni a hongkongiak szellemét. A CCP nincs messze a felszámolástól: A június 4-i igazság, a vírusról szóló igazság és a Hongkongról szóló igazság mindaz a vaslánc lesz, amely a CCP-t akasztófára küldi.

Ez a cikk csak a szerző nézőpontját képviseli.

原文:


发布: 法国巴黎七星编辑组

0
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments

澳喜农场欧洲部

欢迎战友加入我們: Discord 群: discord.gg/mM4pXyJJAx 電報群: t.me/parissevenstars t.me/himalayaparis Jun. 06