A NATO főtitkára kijelentette: “Keményebb álláspontot kell képviselnünk a CCP ellen”

撰稿: 青衣 – 日本东京方舟农场

匈语翻译: 永远的诺亚方舟

Image: AFP

A “Deutsche Welle” kínai honlap szerint: Stoltenberg (Jens Stoltenberg) NATO-főtitkár szigorúbb álláspontot követelt Kína ellen a NATO külügyminiszterének videokonferenciájának előestéjén.

Stoltenberg ezen a hétfőn (május 31-én) azt mondta Brüsszelben, hogy bár az emberek még mindig úgy gondolják, hogy a kínai (kommunista) állam felemelkedése “új lehetőségeket” fog hozni a NATO-tagok számára, ez komoly kihívásokat is jelent. Rámutatott, hogy Kína (a kommunista párt) hamarosan a világ legnagyobb gazdaságává válik; védelmi költségvetése a második helyen áll a világon, haditengerészete a világon a legnagyobb; Peking (a kommunista párt) pedig csúcstechnológiájú katonai felszereléseket fejleszt mint például a hiperszonikus fegyverek.

Stoltenberg elmondta: “A CCP nem osztott velünk közös értékeket. Nem hisznek a demokráciában, a szólásszabadságban és a média szabadságában.” Rámutatott arra is, hogy Peking (CCP) üldözi az ujgurokat; elnyomja Hongkongot. Az ellenzék; fenyegeti Tajvant, és”

“mindezek a NATO biztonságával kapcsolatos kérdések”. Azt is hozzátette, hogy Kína (a Kommunista Párt) ezen értékelésével kapcsolatban a tagállamok véleménye egyre következetesebb.

Stoltenberg úgy véli továbbá, hogy ez a NATO szövetsége és biztonsága szempontjából kritikus pillanat. Azt mondta: “Egy versenyképesebb és kiszámíthatatlanabb világban transzatlanti egységre van szükség.”

A NATO június 14-én Brüsszelben csúcstalálkozót tart. Biden amerikai elnök Európába megy, hogy részt vegyen a találkozón. A csúcstalálkozó előkészítéseként a NATO-tagállamok védelmi és diplomáciai képviselői kedden (június 1-jén) videokonferenciát tartottak az alapvető stratégiák és egyéb kérdések megvitatására, és a vita témái között szerepelt az is, hogy miként kell kezelni Kínát és Oroszországot.

Stoltenberg egyértelművé tette, hogy reméli, hogy a találkozó újrafogalmazhatja a NATO stratégiai jövőképét és felválthatja a NATO által 2010-ben kitűzött stratégiát. Az előző stratégia már nem képes alkalmazkodni az elmúlt évek biztonsági politikájának változásaihoz. Stoltenberg támogatta a korábban javasolt “NATO 2030 kezdeményezést” is, és ő maga is benyújtott javaslatokat a napirendre.

A június 14-i NATO-csúcson előzetes döntés születik a “NATO 2030 Kezdeményezésről”. Ezen felül a megbeszélésen megvitatják Oroszország agresszív politikáját és Kína (a kommunista párt) felemelkedésének lehetséges biztonsági következményeit is.

Ez a cikk csak a szerző nézőpontját képviseli.

原文:


发布: 法国巴黎七星编辑组

0
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments

澳喜农场欧洲部

欢迎战友加入我們: Discord 群: discord.gg/mM4pXyJJAx 電報群: t.me/parissevenstars t.me/himalayaparis Jun. 02