Senior kínai diplomata szerint az EU politizálja a kereskedelmet, ami “elfogadhatatlan”

作者: 里奇 – 西班牙巴塞罗那喜悦农场

匈语译者: 永远的诺亚方舟

Image: European Commission

Wang Yi, a Kínai Kommunista Párt államtanácsosa kedden kijelentette, hogy az EU-ban egyes emberek kereskedelmi kérdések politizálására tett kísérletei “elfogadhatatlanok és nem segítenek”. Amikor Brüsszel szankciókat vezetett be a kínai tisztviselőkkel szemben, Peking sokkot kapott.

Az EU addig nem hagyta jóvá a Kínával kötött beruházási megállapodások jóváhagyását, amíg Peking feloldotta az uniós politikusokkal szembeni szankciókat. Kevesebb, mint egy hét múlva Wang Yi, aki külügyminiszter is volt, elmondta a fent említett beszédet.

A CCP megtorló és szankciós intézkedései azután következtek, hogy Brüsszel márciusban Xinjiangban feketelistára tette az emberi jogok megsértésével gyanúsítható kínai tisztviselőket. Peking tagadta az állításokat.

A müncheni biztonsági konferencia elnökletével tartott találkozón Wang elmondta, hogy a beruházási megállapodás nem “egyoldalúan előnyös”, és politikai konfrontációt és gazdasági szétválasztást vált ki, ami nem felel meg az Európai Unió érdekeinek.

Elmondta, hogy a CCP hajlandó a kölcsönös tisztelet alapján bővíteni az együttműködést Európával.

Wang azt mondta: “Soha nem gondoltuk, hogy az EU szankciókat fog bevezetni ránk.” Kérdezte, hogy a stratégiai partnerek hogyan fognak ilyen lépéseket tenni.

Wang elmondta, hogy a szankciók emlékeztették a kínaiakat “azokra a napokra, amikor az európai imperialisták zaklatták őket”.

Elmagyarázta, miért reagált a CCP: “A CCP-kormányként meg kell őriznünk szuverenitásunkat és nemzeti méltóságunkat … Vissza kell küzdenünk a hazugságok és a hamis információk ellen.”

Azt mondta: “A CCP minden ország megbízható partnere, nem szisztémás ellenfél, akit konfrontáció fogott el.”

Megjegyzés: Ez a “miniszter, aki csak a diplomáciai kapcsolatokat képes megszakítani”, elfelejtette az új koronavírust? Elfogadható lenne? Kinek az érdeke a droggyártás és a szabadon engedés? Melyik kormány a minden nap a hazudok? Melyik rezsim a leggonoszabb és legkegyetlenebb, sokáig elnyomja és kihasználja saját polgárait? Itt az ideje, hogy a világ kivizsgálja a vírussal kapcsolatos igazságot. Jobb meggyőzni a gonosz felet, hogy bontsa fel magát, hogy a rezsim vissza az embereknek.

原文:


发布: 法国巴黎七星编辑组

0
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments

澳喜农场欧洲部

欢迎战友加入我們: Discord 群: discord.gg/mM4pXyJJAx 電報群: t.me/parissevenstars t.me/himalayaparis May. 27