Tajvan a CCP vírus riasztási szintjét 3-ra emeli

By yyshere   – 曹操

匈语翻译: 永远的诺亚方舟

图片: CNA Photo

A tajvani Központi Járványellenőrzési Parancsnokság (CECC) május 15-én Tajpej és Új-Tajpej városában 2. szintről 3. szintre emelte a COVID-19 riasztási szintet Tajpej városában és Új-Tajpej városában, hogy megfékezze a két helyen fokozódó helyi fertőzéseket. Ennek a riasztási szintnek az első szakasza május 15-től május 28-ig tart.

Szu Zsencsang tajvani ügyvezető elnök aznapi ügyvezető jüan sajtótájékoztatón elmondta, hogy 14-én az újonnan diagnosztizáltak száma eléri a 180 főt. Minden honfitársa védelme érdekében a kormánynak a vonatkozó törvényekkel és rendeletekkel, például a fertőző betegségek megelőzéséről és ellenőrzéséről szóló törvénynek megfelelően erősebb, nagyobb és időszerűbb szabályozást kell hoznia az új helyzetről.

A 3. szintű riasztás szerint ez azt jelenti, hogy az embereknek mindenkor maszkot kell viselniük, amikor kimennek. Ugyanakkor a beltéri összejövetelek száma nem haladhatja meg az öt főt, a kültéri összejövetelek száma pedig legfeljebb 10 fő lehet.

Chen Shizhong tajvani egészségügyi miniszter elmondta, hogy az új korlátozások célja a vírus csapdázása „ezeken a forró pontokon” annak érdekében, hogy megfékezzék a vírus terjedését. Korábban Tajvan mindig is a legjobb volt a globális CCP vírusjárvány-megelőzésben és -kontrollban, és a sikeres járványmegelőzés modelljének tekintik. Amióta azonban a China Airlines teherszállító repülőgép pilótái április végén tömeges fertőzéseket okoztak abban a szállodában, ahol a személyzet lakott, Tajvanon számos ismeretlen eredetű helyi fertőzés történt.

Ez a cikk a szerző személyes véleménye.

原文:


发布: 法国巴黎七星编辑组

0
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments

澳喜农场欧洲部

欢迎战友加入我們: Discord 群: discord.gg/mM4pXyJJAx 電報群: t.me/parissevenstars t.me/himalayaparis May. 16