Dánia nem fél a CCP meghívásától Tajvani hogy jelenjen meg a demokrácia csúcstalálkozón

撰稿: 喜妈 – 澳喜农场 

匈语翻译: 永远的诺亚方舟

图片: Twitter

Dánia nemrégiben meghívta Tsai Ing-wen tajvani elnököt egy “demokrácia-csúcstalálkozóra”, hogy vegyen részt a “demokratikus értékek védelme” érdekében, ami a kínai kommunista párt haragját váltotta ki és “kritikát” váltott ki. Ennek oka, hogy a CCP mindig is “szent” területének tekintette Tajvant. A CCP mindig is azt állította, hogy “nem mond le az erő használatáról a Tajvannal való végső újraegyesülés biztosítása érdekében”, és “Tajvant megosztott tartománynak tekintik”. Jeppe Kofod dán külügyminiszter szerint “szomorú” egy új “értékalap” “külpolitikai és biztonsági stratégia”, és “elítélte Kína legutóbbi szankcióit az EU ellen”.  A dán hivatalos álláspontja szerint “amikor az olyan egyetemes értékek, mint az emberi jogok és a szólásszabadság nyomás alatt vannak, szilárdan kell állnunk, gyorsabban és erősebben kell válaszolnunk”. Ugyanakkor egy másik folyamatban lévő tény az, hogy “az Európai Unió szankciókat vezetett be a kínai tisztviselők ellen, akiket gyanúsítanak az ujgurok emberi jogainak megsértésével Hszincsin északnyugati részén”, míg Peking mindig “tagadta ezt a vádat”.

Dániában, amikor a CCP álláspontjának megkérdőjelezéséről van szó, történt néhány olyan esemény, amely különösen bosszantotta a CCP-t. Például 2009-ben Lars Lokke Rasmussen dán államfő találkozott Dalai Lámával, a tibeti szellemi vezetővel. Ez a lépés feszültséget okozott Dánia és a Kínai Kommunista Párt között. Ebben az évben kemény munkával Dánia és Kína kapcsolata “jelentősen javult”.  A hongkongi mozgalom után azonban a dán kormány által a kínai kommunista párt “beavatkozása a volt hongkongi brit gyarmatba” ismét hanyatlásnak indult Dánia és a kínai kommunista párt kapcsolata felé. Ezenkívül Tsai Ing-wen beszédében elmondta, hogy “hosszú utat tettünk meg a ma élvezett szabadságjogok megvalósítása érdekében, és elhatároztuk, hogy soha nem mondunk le ezekről a szabadságokról”. Mindezek “csalódottá” tették a dániai kínai nagykövetséget. A Kínai Kommunista Párt úgy véli, hogy a dán nagykövetség meghívása Hongkongba és a tajvani Tsai Ing-wenbe, hogy vegyenek részt a csúcstalálkozón, megsértette az “egy Kína elvét és beavatkozott Kína belügyeibe”.

A rendezvény szervezője, a Dán Demokratikus Liga Alapítvány 2017-ben jött létre. Az általa szervezett Demokrácia-csúcstalálkozó egykor már tavaly júniusban “videokonferencia” formájában megtartotta a “koppenhágai demokrácia-csúcstalálkozót”, meghívva Tsai Ing-wen és Huang Zhifeng részvételét. Az ülésen Pompeo akkori külügyminiszter is részt vett és határozottan kiejtette. A CCP a “Global Times” -ot felhasználva kritizálta a csúcstalálkozót “füves csapatként”, “befolyás nélkül”.

Hogyan kell nézni ezt a problémát? A szerző úgy véli, hogy ettől az eseménytől kezdve feltételezhető, hogy Dánia a CCP elégedetlenségével és a CCP régóta fennálló követelményeivel szemben dicséretes a világ demokratikus értékeiért.  Ennél is fontosabb, hogy a Nyugat mindig is küzdött és fenntartotta álláspontját a CCP-val szemben. A CCP továbbra is a tajvani kérdést használja fel regionális hegemónképének felidézésére. A nemzetközi közösség azonban a hongkongi és tajvani kérdésekből nagyon világosan látta, hogy a CCP elnyomja a demokráciát, kihasználja a fenyegetés lehetőségeit és megfélemlíti a nemzetközi közösség, megpróbálva elérni a világ hegemóniáját. Akár demokratikus, akár nem, akár erős, akár nem, azt nem az emberek mondják, az emberek elismerik. Megnyilvánultak a CCP baljós szándékai Tajvan és Hong Kong ügyeiben, sőt, Hszincsiang, Tibet, Mongólia stb. Kérdéseiben sokkolta az embereket a nyugati demokratikus társadalmakban.

Dánia közelmúltbeli teljesítménye alapján okunk van azt hinni, hogy az igazságosság hangja hangosabbá vált, és az igazság összegyűjtése egyre hangsúlyosabbá vált. Friss hírforradalomként egyetlen küldetésünk az igazság megosztása és terjesztése, a CCP csúnyaságának feltárása, valamint az egész világ visszhangja és népszerűsítése a kommunizmus szembeszállása és a kommunizmus felszámolása érdekében.

Ez a cikk tisztán személyes.

原文:


发布: 法国巴黎七星编辑组

0
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments

澳喜农场欧洲部

欢迎战友加入我們: Discord 群: discord.gg/mM4pXyJJAx 電報群: t.me/parissevenstars t.me/himalayaparis May. 13