Legyen óvatos a CCP afrikai katonai ambícióival szemben

翻译: 格格巫 – 康州盘古农场

匈语翻译: 永远的诺亚方舟

Image: Twitter

A “South China Morning Post” szerzője: Jevans Nyabiage szerint, 2021. május 5-én jelent meg.

Az Egyesült Államok afrikai legfőbb parancsnoka nemrégiben kijelentette, hogy a Kínai Kommunista Párt új tengeri kikötője Dzsibutiban támogatást nyújthat egy repülőgép-hordozó számára.

A CCP afrikai békefenntartó bevetését potenciális ürügynek tekintik az afrikai kontinensen lévő katonai létesítmények építésére.

A Kínai Kommunista Párt hivatalosan (katonai) támogatási és logisztikai bázist indított Dzsibutiban. Több mint 300 ember vett részt a keddi nyitóünnepségen.

Az egymilliónál kevesebb lakosú Dzsibuti az Afrika szarván az afrikai kontinens egyik legkisebb országa, azonban méretarányának hiánya ezt stratégiai elhelyezkedésével kompenzálja, kilátással a Mande-szorosra, amely a Vörös Tenger és egy torok az Adeni-öböl között.

Ez az álláspont teszi a különféle országok hadseregének központjává. 2017 előtt az Egyesült Államok, Franciaország, Japán és Olaszország saját katonai bázisokat hozott létre az országban. Aztán megérkezett a CCP, és úgynevezett logisztikai létesítményeket hozott létre, hogy ellátják a CCP hajóit a békefenntartók és a humanitárius missziók ellátásával.

A kapcsolódó jelentések szerint a létesítmény 1000–2000 kínai haditengerészeti személyzet befogadására képes. A mintegy 12 kilométerre lévő amerikai Lemnal katonai bázis 3400 személyzet befogadására képes.

原文:


发布: 法国巴黎七星编辑组

0
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments

澳喜农场欧洲部

欢迎战友加入我們: Discord 群: discord.gg/mM4pXyJJAx 電報群: t.me/parissevenstars t.me/himalayaparis May. 09