Az első női rendező aki Oscart nyert, a CCP-b betiltották

作者: 纽约香草山 – 文明

匈语翻译: 永远的诺亚方舟

图片: Getty Images

A “Nomadland” elnyerte az Arany Oroszlánt a 77. Velencei Filmfesztiválon, és Zhao Ting rendező a 2021-es Oscar-díj nyertese lett a legjobb rendezőnek is. Ő az első kínai nő az Oscar történetében és a második legjobb női rendező. Zhao Ting neve azonban kevésbé népszerű a CCP-ban, és nem annyira népszerű, mint Song Dandan mostoha lánya. Sokan látták a “Song Dandan mostohalánya” szavakat, és odafigyeltek a hírekre.

2021. március 1-jén megjelent a hír, miszerint Zhao Ting elnyerte a legjobb rendező Golden Globe-díját a Weibo gyorskeresési listáján. Song Dandan közzétett egy bejegyzést, amely szerint Zhao Ting: “Te vagy a családunk legendája.”  Amint megjelent a hír, sok média követte példáját, és Zhao Tinget a CCP büszkeségének nevezte. A Kínai Kommunista Párt hivatalos médiája egyszer dicséretet mondott róla, és a netezők heves vita tárgyát képezték.  Alig egy hónap elteltével azonban az a hír, hogy a történelem során elnyerte az Oscart, szigorú cenzúrával és blokáddal szembesült a Kommunista Párt teljes hálózatában Kína.  Weibó-ban úgy tűnik, hogy a “Zhao Ting”, a “nomadland” és az “Oscar” érzékeny szavakká vált, és a kapcsolódó online bejegyzéseket nagy mértékben törölték.  Egy CCP-s netező szerint, amikor Zhao Ting 2013-ban a Filmmaker magazinnak adott interjúban megemlítette, miért volt lázadó karaktere, azt válaszolta: “Visszatekintve a CCP országban, ahol felnőttem, hazugságok voltak mindenhol abban az időben, és elfogad a sok helytelen információ. (It goes back to when I was teenager in China,being in a place where there are lies everywhere.)” 

Ezenkívül az ausztrál médiának adott interjúban 2020-ban egyenesen kijelentette: “Most a hazám az Egyesült Államok,” és ezt a megjegyzést “Kína sértésével” gyanúsítják.

Magának a “nomád ország” filmnek nincs semmi köze a Kínai Kommunista Párt politikájához. Az Egyesült Államokról mesél. Az amerikai gazdasági recesszió után a 2010-es években egy 60-as évekbeli nő eladta az összes holmiját. és élj egy mobil lakóautóba, és éld meg a modern hajléktalan élet történetét.  Douban-on ott van a film bejegyzése. De a kínai plakátot eltávolították. Ugyanakkor a CCP régióban is eltűnt a megjelenés dátuma.  Korábbi filmplakátok szerint a “Nomadland” eredetileg a tervek szerint Kínában jelent meg április 23-án. De állítólag később visszavonták. Ha magában a filmben nincsenek kényes kérdések, miért blokkolták? Ez nem tehet róla, hogy elgondolkodtassa az embereket a film nagy népszerűségéről a díj elnyerése után. Ezután folytassa az alábbiakkal nagy mennyiségű hálózati információ törléséhez. Más politikai kérdések rejtőznek a kulisszák mögött?  A kínai média egyelőre nem számolt be az Oscar-ünnepségről, Hong Kong pedig 52 éve nem először sugározta az Oscart. A hongkongi média, a TVB, amely a korábbi években közvetítette a díjátadót, ezt “tiszta kereskedelmi szempontnak” nevezte.

Zhao Ting mellett a Hongkong “Kína elküldése elleni” mozgalom témájú “Ne szétválj”  (Do Not Split)című dokumentumfilmet jelölték az idei Oscar-díj legjobb dokumentumfilmjére. Ez valószínűleg a félelem másik oka Kínai Kommunista Párt politikusainak oka.

A CCP tiltása a Zhao Ting filmjét mélyen kiemeli a CCP jelenlegi félelmét a művészet világától. Természetesen a CCP ilyen jellegű cenzúrája általánossá vált a falon belüli emberek számára. Kivétel nélkül az ilyen jellegű tilalom propagandáját “Kínát sértőnek” titulálták, ami miatt a falban lévő emberek évtizedek óta eltávolodtak a valódi nemzetközi helyzettől.

原文:


发布: 法国巴黎七星编辑组

0
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments

喜马拉雅巴黎七星农场

欢迎战友加入我們: Discord 群: discord.gg/mM4pXyJJAx 電報群: t.me/parissevenstars t.me/himalayaparis May. 04