A számítógépes támadások jelentik az első számú fenyegetést a globális pénzügyi rendszer számára

By 路德社精选

匈语翻译: 永远的诺亚方舟

图片: AP

A (CNN Business) jelentése szerint: Jerome Powell (Jerome Powell), a Federal Reserve elnöke szerint a kiberrohamok jelentik most a legfontosabb kockázatot a globális pénzügyi rendszerben, még súlyosabbak, mint a 2008-as pénzügyi válság hitel- és likviditási kockázatai. Powell értékelése kiemeli, hogy a számítógépes hackelés vált a kormányzat legmagasabb szintjének elsődleges problémájává.

A CBS vasárnapi “60 perc” című műsorának adott interjújában Powell elmondta: A nagy recesszió óta a világ jelentős változásokon ment keresztül. A számítógépes támadások mára a pénzügyi intézmények fő problémájává váltak. Ha egy hackernek sikerül leállítania egy fizetési feldolgozó rendszert, akadályozva ezzel az egyik pénzintézetből a másikba történő pénzáramlást, ez megbéníthatja a pénzügyi rendszer minden szektorát.

A kormányok és a magáncégek egyaránt éberek az ilyen típusú fenyegetésekkel szemben. A világ különböző intézményei most nap mint nap kibernetikus támadásokkal szembesülnek, és a kormány keményen dolgozik ennek a problémának a megoldása érdekében, és minden magánvállalkozás is keményen dolgozik. Ez fontos része a világot fenyegető legfőbb veszélyeknek.

Arra a kérdésre, hogy az Egyesült Államok digitális valuta bevezetését tervezi-e válaszul a CCP digitális valuta fenyegetésére, Powell tagadta. Azt mondta: “Tanulmányozzuk ezt a kérdést, de még nem döntöttünk, mert nem világos, hogy a digitális dollár segít-e az amerikaiaknak.”

Manapság a világ egyre digitálisabbá, kényelmesebbé és hálózatosabbá válik. Lehetetlen, hogy a pénzügyi rendszer és a valutarendszer eltérjen az idők ütemétől. Az információssággal egyidőben elkerülhetetlenné vált a számítógépes hackerek támadásainak kezelése. Miközben élvezi az emberi élet kényelmesebbé tételét szolgáló technológiát, a kormány és a pénzügyi tisztviselők számára érdemes alaposan átgondolni, hogyan lehet elkerülni a technológia által okozott kölcsönös kockázatot.

原文:


发布: 法国巴黎七星编辑组

0
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments

喜马拉雅巴黎七星农场

欢迎战友加入我們: Discord 群: discord.gg/mM4pXyJJAx 電報群: t.me/parissevenstars t.me/himalayaparis Apr. 15