A kutatások azt mutatják: a COVID-19 túlélők egyharmada “agyi betegségekben szenved”

撰稿: Aa, PEACEMAN – 德国慕尼黑感恩农场
匈语翻译: 永远的诺亚方舟

图片: Getty Images

A kutatók április 7-én beszámoltak arról, hogy a Covid-19 fertőzöttek egyharmadának hosszabb távú mentális egészségi vagy neurológiai tünetei vannak.

A The Lancet Psychiatry folyóiratban április 7-én megjelent tanulmány eredményei szerint azt találták, hogy a Covid-19 túlélők 34% -a a fertőzéstől számított hat hónapon belül kapott neurológiai vagy pszichológiai állapot diagnózist. A leggyakoribb diagnózis a szorongás a Covid-19 kezelők 17% -ában, a hangulati rendellenességek pedig a betegek 14% -ában fordulnak elő.

A kutatók rámutattak, hogy bár a kórházi betegeknél az idegrendszer hatása súlyosabb, még mindig gyakori azoknál a betegeknél, akik csak járóbeteg-kezelésben részesülnek.

“A Covid-19 betegség súlyosságának növekedésével ez az arány fokozatosan növekszik. Ha kórházi betegeket nézünk, az arány 39% -ra emelkedik” – Maxime Taquet, az Oxfordi Egyetem pszichiátriai tudományos klinikai kutatója és társszerzője. az új tanulmány Mondd. A kutatók szerint ezek az eredmények segítenek megvilágítani, hogyan kell az orvosi rendszernek továbbra is segíteni a Covid-19 túlélőinek.

“Eredményeink azt mutatják, hogy a Covid-19 utáni agyi betegségek és mentális rendellenességek gyakoribbak, mint influenza vagy más légúti fertőzések után. Most látnunk kell, mi történik 6 hónap múlva” – tette hozzá Taquet.

Ez az eddigi legnagyobb tanulmány, több mint 236 000 Covid-19 beteg elektronikus egészségügyi nyilvántartásával, főleg az Egyesült Államokban. A kutatók összehasonlították nyilvántartásaikat azokkal, akik ugyanabban az időszakban más légúti fertőzéseket tapasztaltak.

Megfigyelték, hogy a Covid-19-ben szenvedők 44% -kal növelték a neurológiai és mentális betegségek kockázatát azokhoz képest, akik felépültek az influenzából.

Körülbelül 50 Covid-19 beteg, 1 személynek iszkémiás stroke-ja lesz, ami az agyat érintő vérrög tünete.

A Covid-19 azonban nem feltétlenül növeli a neurológiai betegségek teljes kockázatát.

“Két fontos negatív eredmény kapcsolódik a Parkinson-kórhoz és a Guillain-Barré-szindrómához” – mondta Taquet. “Mindkét állapot neurológiai betegség, és tudjuk, hogy néha vírusfertőzéssel függenek össze. Nem találtuk, hogy a Covid-19 fertőzés és más általunk vizsgált légúti fertőzések gyakoribbak lennének.”

Dr. Moussa-Sami, a Nottinghami Egyetem pszichiátria klinikai docense elmondta, hogy ennek a tanulmánynak a fontos oka részben az a nagyszámú betegadatlap, amelyet a kutatók elemezni tudnak.

“Ez egy erőteljes munka, amely bemutatja a Covid-19 és a pszichiátriai és neurológiai szövődmények közötti összefüggést egy nagy kohorszban” – mondta egy nyilatkozatában. Ez egy nagyon fontos téma.

Sami, akinek semmi köze a tanulmányhoz, hangsúlyozta, hogy további vizsgálatokra van szükség annak megvizsgálására, hogy a COVID-19 hogyan befolyásolja az agyat és az idegrendszert. “A pszichológiai nyomás, a hosszabb kórházi tartózkodás és maga a betegség jellemzői szerepet játszhatnak.”

Masud Husain, az Oxfordi Egyetem neurológiai és kognitív tudomány professzora, a tanulmány társszerzője szerint az egyik nyom az, hogy a pszichológiai tünetek gyakoribbak, mint a súlyos neurológiai szövődmények.

“Igaz, hogy a nagyon súlyos betegségben szenvedőknél nagyobb a neurológiai szövődmények kockázata, ellentétben az általunk tapasztalt mentális egészségügyi szövődményekkel, amelyek átfogóbbak” – mondta.

Más kisebb tanulmányok is rámutattak erre az eredményre. Egy februári tanulmány 381 beteget követett, akiket Covid-19 miatt kezeltek egy római kórházban, Olaszországban, és megállapították, hogy 30% -uknak poszt-traumás stressz rendellenessége alakult ki gyógyulás után.

Ez a tanulmány még mindig átfogó képet nyújt arról a hosszú távú teherről, amelyet a járvány terhel az általa sújtott emberekre.

A fenti kutatóintézetek által említett mentális egészségi következmények mellett a japán fertőző betegségek szakembereinek beszámolói szerint ízületi fájdalmak, köhögés, szag- és ízzavarok, szem- és szájszárazság, nátha, kötőhártya-torlódások, fejfájás, váladék és étvágytalanság., torokfájás, szédülés, izomfájdalom, hasmenés stb., beleértve az Ebola vírus következményeit.

Dr. Limeng Yan angyaltudós mindig elmondta a világnak, hogy ebben a szakaszban nincs ellenszer vagy megbízható vakcina. A vírus forrásáról három jelentést használt fel annak alapos felfedésére, hogy a vírus a CCP által készített biológiai fegyver . Csak azáltal, hogy a járvány valódi forrását a biológiai fegyverek irányában keressük meg, és megszerezzük az eredeti törzsadatokat a CCP-ból, lehet tervet találni a CCP vírusával szemben.

原文:


发布: 法国巴黎七星编辑组

0
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments

喜马拉雅巴黎七星农场

欢迎战友加入我們: Discord 群: discord.gg/mM4pXyJJAx 電報群: t.me/parissevenstars t.me/himalayaparis Apr. 09