Miért gyanítják még mindig, hogy a vírus Wuhanból származik?

翻译&编辑: 莫黎 字幕: suumiau

匈语翻译: 永远的诺亚方舟

视频来源: CBS News

A CBS News “60 perc” interjút készített az Egyesült Államok Nemzetbiztonsági Tanácsának egykori tisztviselőjével, Jamie Metzl-lel és a WHO nyomozócsoportjának tagjával, Peter Dasakkal, válaszul az új koronavírus eredetének kivizsgálásáról szóló WHO-jelentésre Peter Daszak és az Egyesült Államok korábbi nemzetbiztonsági tanácsadójára Matt Pottinger.

Jamie Metz úgy véli, hogy a WHO csapata nem végzett átfogó és korlátlan vizsgálatot a véletlen vírusszivárgásról, amely a wuhani virológiai intézet laboratóriumában történhetett, ahol a járvány kitört. A testület szakértői csak azt látták, hogy a kínai kormány A felmérés eredményeit a kínai vizsgálat után megosztották a WHO felmérési csoportjával. Metz egy új nemzetközi vizsgálat érdekében kérte Kínába való visszatérését.

A WHO nyomozócsoportjának tagjaként Peter Dasak ebben az interjúban elmondott észrevételei teljesen a Kínai Kommunista Párt hivatalos nyilatkozatai. Azt állította, hogy a vírusfertőzés útja nem a wuhani laboratórium felé irányult, hanem a dél-kínai vadállattartó teleptől a wuhani South China Seafood Marketig.  Úgy véli, hogy a kínai csapat által a tenger gyümölcsei piac fagyasztójában talált vadállatok nyomok, és a WHO-nak el kellene mennie az állattartó telepre, hogy kivizsgálja.  Noha ő maga még mindig nem tud sok kérdést világosan megmagyarázni, ragaszkodik ahhoz, hogy a Bat Cave-től a dél-kínai Seafood Market hentesboltjáig terjedő útvonal a legvalószínűbb magyarázat a vírus kitörésére.  A WHO vizsgálati csoportjának nem volt hozzáférése az eredeti adatokhoz, de az interjú műsorában azt mondta, hogy a járvány kitörése előtt a wuhani laboratóriumban nem volt új korona vírus.  Ráadásul Dasak ragaszkodott ahhoz, hogy a nyomozócsoport nem látott hamis jelentéseket vagy leplező bizonyítékokat a kínai fél részéről, és teljes mértékben védte a CCP-t.  Mint mindannyian tudjuk, a KKP leplezte a vírus kitörését, megsemmisítette a bizonyítékokat, és betiltotta az ezt ismerő orvosokat, és a nyugati média is sok jelentést készített erről. Ezért nem nehéz belátni, hogy Dasak nyilatkozata a program interjújában teljes egészében a CCP szóvivőjeként működik.  Metz úgy véli, hogy Dasak hosszú ideje együttműködik a Wuhan Lab-tal, ezért ebben a vizsgálatban összeférhetetlenség áll fenn. Rámutatott, hogy a wuhani laboratórium saját jelentése szerint helyszíni kutatókat küldtek az Denevér-barlang, és vírusmintákat hoztak vissza. Úgy véli, hogy ha Dassak szavai szerint a járvány Kína déli részén lesz, ahol ezek az állattartó telepek találhatók, nem Wuhan.

Matt Pottinger a kormány titkosított hírszerzését idézte a programban, mondván, hogy a CCP eleinte elrendelte a vírusminták megsemmisítését, nem tudta feltölteni a vírus génszekvenciáját a nemzetközi szabályoknak megfelelően, és eltitkolta, hogy a wuhani laboratóriumban több kutató is tapasztalta a tüneteket hasonló az új koronafertőzéshez.  Hangsúlyozta, hogy a CCP katonai és a Wuhani Víruskutató Intézet kooperatív kutatásokat folytat, amelyeket CCP mindig nem volt hajlandó elismerni.

Matt Pottinger elmondta, hogy az Egyesült Államok kormánya tudta, hogy a wuhani laboratórium igazgatója publikált egy kutatást a denevér koronavírus ember általi manipulációjáról annak érdekében, hogy az fertőzőbb legyen az emberek számára, és jelentések szerint a laboratórium biztonsági előírásai nem voltak szigorúak egyáltalán.  Úgy véli, hogy az a tény, hogy a wuhani laboratórium a koronavírus vizsgálatára szakosodott, erős közvetett bizonyíték arra, hogy megtalálják a vírus eredetét. A WHO-nak meg kell változtatnia hozzáállását, határozottan meg kell követelnie a CCP kormánytól az átláthatóság növelését, és el kell fogadnia a teljes vizsgálatot az Egyesült Államok és a nemzetközi szakértők.

原文:


发布: 法国巴黎七星编辑组

0
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments

喜马拉雅巴黎七星农场

欢迎战友加入我們: Discord 群: discord.gg/mM4pXyJJAx 電報群: t.me/parissevenstars t.me/himalayaparis Apr. 01